Sultanlar en zorlu etabı geride bıraktı

A Milli Kadın Voleybol Takımımız ilk kez uluslararası bir organizasyona son şampiyon olarak katıldı…2023 yılındaki FIVB Kadınlar Milletler Ligini zirvede bitiren Filenin Sultanları, bu yılki turnuvanın karşılaştığımız rakipler açısından en zorlu geçen Antalya etabını hanesine 7 puan yazdırarak kapatırken, 4 maçta 2 galibiyetle genel sıralamada da 7’nci olarak ABD Arlington etabına başlayacak.

Paris Olimpiyat Oyunları öncesi en önemli sınavını 2024 Milletler Ligi'nde veren ay-yıldızlı ekibimiz ilk maçında, Paris kotası almak için mücadele veren Japonya'ya 3-2 mağlup oldu.

Ne acı tesadüftür ki bu yenilgi ile Sultanların 22 maçlık galibiyet serisi sona erdi. Resmi karşılaşmalardaki son mağlubiyetini 28 Haziran 2023'te Bangkok'taki Milletler Ligi mücadelesinde Japonya'ya karşı 3-2'lik skorla yaşayan "Filenin Sultanları", o müsabakanın ardından Milletler Ligi, CEV Avrupa Şampiyonası ve Paris 2024 Olimpiyat Oyunları Elemelerinde oynadığı 22 maçta yenilgi yüzü görmemiş, ilklerin yılı 2023'te üç kupa kazanmıştı.

2. mücadelesinde Hollanda'yı 3-1'lik skorla geçen A Milli Voleybol takımımız, güçlü İtalya'ya 3-1 yenilmekten kurtulamadı. Son maçımızda ise Fransa'ya set vermeden 3-0 üstünlük kurduk.

Bu arada takım kaptanımız Eda Erdem’in sakatlığı nedeniyle kadroda olmayışı büyük eksiklikti. Kaptanın, ABD’deki etapta formasına kavuşacak olması da sevindirici bir haber oldu. Milli oyuncumuz Melissa Vargas ise toplam 90 sayıyla Milletler Ligi'nin ilk haftasında Filenin Sultanlarının en skorer ismi oldu. Vargas, ürettiği sayının 33'ünü İtalya maçında kaydetti. Vargas'ı dört maçlık performansta 42 sayıyla Ebrar Karakurt ve 29 sayıyla Tuğba İvegin takip etti.

İlk etap sonunda dünyanın en iyi 16 takımının katıldığı bu organizasyonun Antalya etabının ne kadar zorlu olduğunu, karşılaştığımız ülkelerin genel sıralamasındaki yerleri bize apaçık göstermektedir. Olimpiyat elemelerinde hem de onların ülkesindeki Dünya kupasında taca attığımız Japonya, yenilmezlik unvanımıza son verdiği gibi sadece Polonya’ya mağlup olarak 3 maçta 1 yenilgi ve 9 puanla 2.etaba başlayacak. İtalya da tıpkı Japonlar gibi tek yenilgisini Polonya’dan alarak 5.sırayı elde etti. Hollanda ise Polonya ve Türkiye mağlubiyetlerinden sonra set farkıyla ABD’nin altında 9.sırada kendine yer buldu. Zirvede ise 4+te 4 yaparak rakiplerine set bile vermeyen Polonya ile sadece 2 set veren Brezilya yer aldı.

28 Mayıs – 2 Haziran tarihleri arasında yapılacak olan Arlington (ABD-Teksas) etabında nispeten daha rahat oynayacağımız rakiplerle karşılaşacağız. Bizim gibi 4’te 2 yapan ev sahibi Amerika, sıralamada bir altımızda yer alıyor. Sadece 1’er maçlarını kazanan ülkelerden Almanya 11, Sırbistan 12 ve G.Kore 14’üncü sırada kendilerine yer buldular. Bu etabı kazasız geçtiğimiz takdirde ilk 8’de yer alabilmek için büyük avantaj sağlayacağız

3. etapta ise bizi 2 zorlu rakip bekliyor… 11-16 Haziran tarihlerinde Hong Kong’da yapılacak mücadelelerde Filenin Sultanlarının, geçen yıl finalde yendiği Çin ve  3.etapta 3-0 ile geçtiği Brezilya maçlarında alacakları sonuçlar final etabı için belirleyici olacak.

İşimiz kolay değil ama biz Sultanlarımıza inanıyor ve güveniyoruz…