Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilmesinin ardından yaptığı açıklamada, kendisine oy veren-vermeyen tüm Başkent halkının hizmetinde olacağını söylemişti.

Öyle yaptı…

Yapmaya da devam ediyor.

Seçildiği günden bu yana Başkent'e ve Başkent halkına yönelik hizmetleriyle, kafasında ''acaba'' kuşkusu taşıyan seçmenlerin de taktirini kazanmayı bildi.

Doğrusu alkışı hak ediyor Mansur Yavaş…

Kendisinden önceki 20 yıllık dönemin olumsuzluklarını giderdikçe birer birer Ankaralıların da yüzü gülmeye başladı…

Pandemi acısıyla kıvranılan şu günlerde bile…

Yavaş'ın açıkladığı, sosyal yardım alan vatandaşlar ile pandemi sürecinde işini kaybeden veya gelirinden olan sektör çalışanlarına yönelik 100 milyon liralık destek paketi, ''ilaç'' gibi geldi.

Söz konusu destek paketinden toplam 232 bin 351 aile yararlanacak.

Bu çerçevede 113 bin ailenin dağıtımı tamamlanan ''Başkent Kartı''na 400'er lira tanımlanacak. Pandemi dönemi mağduru esnaftan oluşan 18 bin 500 kişiye de 400'er lira nakit ödeme yapılacak.

Yavaş ve ekibinin ''sosyal belediyecilik'' anlayışıyla gerçekleştirdiği ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik hizmetleri Başkent seçmeni nezdindeki ''güven duygularını'' daha da perçinliyor.

Özellikle de pandemi kabusu nedeniyle moral dopingine ihtiyaç duyulan şu günlerde.

Bakalım üç haftalık kapanma, korkulu günleri sonlandıracak mı?

En azından sayıları 400 sınırına yaklaşan günlük can kayıplarını geleceğe umutla bakmayı sağlayacak seviyelere düşürmeye yetecek mi?

Peki, ekonomik kaygılar nedeniyle alınan gecikmeli karar, karşımıza nasıl bir tablo çıkaracak?

Kararın ardından muhalif kanada mensup yönetici ve vekillerden tepkiler de gelmeye başladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ''Virüsten ölmeyenler evde açlıkla baş başa bırakılıyor. Tam kapanma, tam gelir desteği ve güvencesi ile olur'' görüşüne yer verdi.

CHP'den ayrılarak yeni parti kurma çalışmalarını sürdüren Muharrem İnce de sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

''Yönetemedikleri pandemi sürecinde millete iki seçenek sundular; ya açlık ya hastalık! Prompter'a soralım. 'Lebaleb kogre yapmak da yasak mı? Millet yiyecek aş, çalışacak iş bulamazken yandaş beslemeye devam mı?''

Muhalefet kanadından gelen tepki sağanağı devam ediyor.

Vatandaş ise çaresiz;

Bir yanda pandemi öte yanda ekonomik belirsizlik.

Millet, aydınlığa kavuşacağı günü bekliyor.