Ölümcül virüsün neden olduğu acı tabloya ilişkin olumsuz veriler, toplum üzerine kabus gibi çökerken, alınan önlemler konusundaki tartışmalar da giderek sertleşiyor.

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr Mehmet Çilingiroğlu ile Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'ın sosyal medyadaki tartışmaları, sinirlerin kopma noktasında olduğunun işaretlerini veriyor.

Prof. Çilingiroğlu'nun salgının başlarında ''maske takmaya gerek yok'' dediği için Prof. Ceyhan'ı eleştirmesi, Prof. Ceyhan'ın da ''Basının ilgisini çekmek için birbirlerine sataşmaya soytarılık yapmaya, yalanlara başvurmaya gerek yok'' karşılığını vermesi, ikili arasında giderek sertleşen tartışmanın fitilini ateşledi.

Karşılıklı atışmalar, giderek çığırından çıktı, sonunda pek de tamiri mümkün olmayan noktalara taşındı.

İki bilim adamı arasındaki tartışmanın mürekkebi kurumadan, bu kez de ikinci bir kavganın fitili ateşlendi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, corona virüsle mücedelenin yanlış yönetildiği gerekçesiyle ''Yönetemiyorsunuz Tükeniyoruz'' eylemi başlatan Türk Tabipleri Birliği'ne sert tepki gösterdi.

Bahçeli, birliğin derhal kapatılması gerektiğini söyledi.

MHP Lideri'nin bu isteğine yanıt gecikmedi.

TTB'den yapılan açıklamada 'Türk Tabipleri Birliği'nin salgına yönelik bilimsel verilere dayanan uyarı ve önerileri toplumun sağlık ve yaşam hakkı için kamuoyu ile paylaşması evrensel, yasal ve etik sorumluluğudur' görüşüne yer verildi.

Açıklamada, TTB'nin, sözlerinin arkasında olduğuna da vurgu yapıldı.

Sosyal medyada söz konusu gerilime yönelik, tepkiler, görüş ve değerlendirmeler pik yaptı.

Bu tartışmalar olurken katil virüs de can almaya devam etti.

TV'lerin haber bültenlerinde her akşam yayınlanan ölümcül virüs kurbanlarıyla ilgili ürkütücü boyutlara varan rakamlar, mücadelenin etkinliği konusundaki kuşkuları artırıyor.

Acabalar, ''virüsle mücadelede Bilim Kurulu dışında bırakılan TTB'nin görüş ve önerilerinin de göz önünde bulundurulması daha doğru olmaz mıydı sorusunu'' gündeme getiriyor.

Kısır tartışmaların kimseye faydası yok.

Ortak akıl çaredir.

Unutmamak lazım.