Özel aracı olanlar bilir…

Cadde ve sokaklarda bulanan mayın tarlası gibidir.

Hırsızlar tarafından çalındığı için ölüm tehlikesi yaratan birer tuzağa dönüşen ızgara ve rögar kapaklarını kastettiğimizi tahmin etmişsinizdir.

Başkentin en büyük sorunlarından biri olan rögar kapağı ve ızgara hırsızlıklarının önünü kesmek bir türlü mümkün olmuyor.

Ankara'nın cadde ve sokaklarında bulunan yaklaşık 300 bin rögar kapağı ve yağmur suyu ızgarası hırsızların hedefi haline gelmiş durumda. Yetkililer yılda ortalama dört bin civarında kapak ve ızgaranın çalındığını belirtiyor.

Bu durum, büyük maddi kayıplara yol açmasının yanı sıra, mal ve can kaybıyla sonuçlanan pek çok trafik kazasına da neden oluyor.

Rögar kapakları kent alt yapısının en önemli unsurlarından birini oluşturuyor. Ağırlığı 100 kiloyu bulan kapaklar, sokaklarda belli aralıklarla yer alıyor.

Yağmur ve atık suların tahliyesini sağlayan bu noktalar, kapak ve ızgaralarla kapatılıyor.

Kentin çeşitli semtlerindeki cadde ve sokaklarda bulunan Rögar kapakları ve ızgaralar hırsızların hedefi olmaktan bir türlü kurtulamıyor.

Özellikle gecenin ilerleyen saatlerinde, gözlerden ırak cadde ve sokaklarda gerçekleştirilen hırsızlıklar büyük sorun olmaya devam ediyor.

Bu yolla gerçekleştirilen hırsızlığı geçim aracı haline getirmiş olan sorumsuzlar, yerlerinden söktükleri rögar kapaklarını ve ızgaraları düşük fiyatlarla hurdacılara satıyor.

Söz konusu hırsızlık olaylarının sıklıkla görüldüğü semtlerden biri de Gölbaşı. İlçe sakinleri, özellikle trafiğin yoğun olmadığı bölgelerdeki rögar kapakları ve ızgaraların hırsızların hedefi haline geldiğini belirtiyor.

Bu yöndeki hırsızlıklar trafik kazalarının da başlıca nedenlerden birini oluşturuyor.

Söz konusu hırsızlıkların önünün kesilmesi için çeşitli önlemler üzerinde durulurken, Ankara Büyükşehir Belediyesi, sürücülerin sürüş ve yol

güvenliklerinin sağlanmasına yönelik önlemler konusunda yoğun bir çalışma sergiliyor.

Bu çerçevede 9 bin rögar kapağı ve yağmur suyu ızgarasının yol seviyesine getirilmesi için çalışmalara başlandı.

Çalıntının önlenmesi, yıprananların yenilenmesi önemli bir sorunun çözümünü sağlayacak.

Başkent halkı sonucu bekliyor…

En çok da direksiyon başındakiler…