Bir yapılsa korkulu rüya sona erecek…

Herkes derin bir soluk alacak.

Sönen hayatların ardından dökülen gözyaşları dinmeyecek belki ama güven içinde yolculuk yapma olanağı, geride kalanlar için en azından küçük bir teselli olacak.

Ankara'dan Çayrıhan'a kadar gelen duble yolun, 30 kilometrelik bir ilaveyle Nallıhan'a kadar uzatılmaması yüzünden yitirilen yaşamlardan, çekilen acılardan söz ediyoruz.

İyi Parti Milletvekili Ayhan Altıntaş, kısa süre önce TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, art arda gelen kazalar yüzünden ''ölüm yolu' diye anılmaya başlanan sorunu gündeme taşıdı.

Altıntaş, ürkütücü tabloyu bir kez daha hatırlattı:

'' Bu yolda sık sık ölümlü kazalar meydana gelmektedir. Sadece 2019 yılında meydana gelen kazalardan bazı örnekler verecek olursak: 21 Haziranda meydana gelen kazada 1 bebek öldü, 5 yaralı var. 1 Haziranda meydana gelen otomobil devrilmesi sonucu 2 yaralı var. 27 Ocakta 6 genç bu yolda meydana gelen kazada yaşamını yitirdi. Bu 30 kilometrelik tehlikeli yolun duble yol haline getirilmesi için daha kaç bebeğin ve yetişkinin yaşamını yitirmesi ve yaralanması bekleniyor? Karayolları Genel Müdürlüğü'nün dikkatine sunuyorum.''

Duble yolun bitirilmesinin yalnızca pek çok kişinin yaşamını yitirdiği trafik kazalarının meydana gelmesini önlemekle kalmayacağı, Nallıhan'a turizm açısından da önemli katkılar sağlayacağı belirtiliyor.

Yolun yapılmasıyla tarihi İpek Yolu Ankara Güzergahının son noktasında bulunan Nallıhan'ın gelecek ziyaretçi sayısında önemli bir artış olacağı, ilçede sosyal ve kültürel yaşamın renklenmesinin yanı sıra ticaretin gelişmesiyle halkın gelir düzeylerinin de yükseleceği belirtiliyor.

İlçe halkı, söz konusu yolun bir an önce yapılmasını dört gözle bekliyor.

Bakalım, Nallıhan arzulanan bu olanaklara ne zaman kavuşacak.

Yapım araçlarının bir an önce işe koyulması yalnızca Nallıhan ve bölge halkı için değil, Başkent Ankara için de önemli bir kazanç sağlayacak.

Çok canlar gitti.

Çok canlar yandı…

Nallıhan'a ulaşan yol artık ''Hayat yolu''diye anılmalı.