Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Belediye bünyesinde çıkarılan ''Gazete Çankaya'nın sorularını yanıtlarken, CHP'nin kalesi olan bu metropol ilçeye dair, hayalini şöyle aktarıyor:

''İlk hayalim; Çankayalının tüm yaşam standartlarıyla 'Ben iyi ki Çankaya'da yaşıyorum' dediği bir Çankaya. Yalnızca temel belediyecilik hizmetlerini aldığı değil, hayatın her alanında insana dokunduğu bir Çankaya. İkincisi de, Çankaya'nın Mustafa Kemal Atatürk'e belediye hizmetleriyle layık olması. Çünkü Çankaya Atatürk'ün ilçesi, onun kurduğu, onun istirahatgahının olduğu ilçe. Sadece ideolojik anlamda insanların oy verdiği değil, belediye hizmetlerinden dolayı da oy verdiği bir belediye...''

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde Çankaya Belediye Başkanlığı'na yeniden aday gösterilen Taşdelen, göreve geldiği günden bu yana gerçekleştirdiği hizmetlerle Çankayalılar'ın takdirini kazanmış bir isim.

''Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır'' sözüne uygun düşen bir dönemi geride bırakıp yeni ufuklara yelken açmaya hazırlanan Taşdelen, seçimleri açık ara önde kazanacağından emin.

Çankaya halkı da aynı düşüncede…

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı konusunda ise aynı netlikte konuşana pek rastlamadık.

Zorlu bir seçim olacak.

MHP kökenli Mansur Yavaş'ın CHP tarafından aday gösterilmesinin parti çevrelerinde ve seçmen nezdinde yarattığı tepkinin pek de küçümsenecek boyutta olmadığı siyaset kulislerinde sıkça konuşuluyor.

Bu tepkinin, 31 Mart sandığına yansıması durumunda Yavaş'ın işinin kolay olmayacağı ifade ediliyor.

Bu durumun AKP'nin adayı Mehmet Özhaseki'nin, Yavaş karşısında şansını artırabileceği belirtiliyor.

Ama sandık başında ne olur bilinmez.

Kırgınlıklara, kızgınlıklara rağmen CHP seçmeni oyunu firesiz Yavaş için kullanabilir.

Tabii ittifak'ın diğer ucu İyi Parti seçmeninin fire verme oranı da sonucu önemli ölçüde etkileyecek.

Yavaş'ın, bir önceki seçimde başkanlığı Melih Gökçek'e kıl payı kaptırdığını da unutmamak lazım.

Ankara için durum şimdilik ''fifti fifti'' gibi görünüyor.

Bakalım zaman hangi adayın lehine işleyecek?