Sağlık

Sonbaharda bu besinleri sofranızdan eksik etmeyin

Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen, "Genellikle İçeriğindeki Askorbik asit nedeniyle genellikle biraz ekşi ve tatlı olan bu meyveler genellikle hastalıklar karşı bağışıklığımızı güçlendirir." dedi.

Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen, sonbaharda tüketilmesi gereken besinlere dikkat çekti. Gülşen, "Sonbahar sebzeleri genellikle  daha köklü ve koyu yapraklı yeşil yapraklılardır. Değerlendirecek olursak bu yeşil yapraklı sebzeler A vitamini ,C vitamini,K vitamini E vitamini ve kalsiyum, demir, fosfat gibi mineraller bakımından zengindir." ifadelerini kullandı.

Gülşen, sonbahar sebzelerinden bazıları ve faydalarını sıraladı:

"

Gülşen, "Genellikle İçeriğindeki Askorbik asit nedeniyle genellikle biraz ekşi ve tatlı olan bu meyveler genellikle hastalıklar karşı bağışıklığımızı güçlendirir." dedi.

Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen, "Elma, C, A, K, B6 ve E vitaminleri ve flavonoidler beyin sağlığı-bağırsak -kalp  için önemlidir. Her tür elmanın vitamin ve mineral içeriği çok farklıdır. Nar, Potasyum, kalsiyum ve demir minerallerinin yanı sıra A, C vitamini, K, B vitaminleri ve folik asit tam bir vitamin ve mineral kaynağıdır. Her türlü hastalığa karşı vücudu korur ve hastalıkları önler. Kivi, Yüksek oranda C, K ve E vitamini içerir.Ayrıca antioksidant deposudur . İçerisinde çoğu meyvenin 1 kilosunda bulunan c vitamini, 2 adet kivi de mevcuttur. Hünnap, Limondan 20 kat daha fazla askorbik asit içerir.Ülkemizde az bilinmesine rağmen çok tüketilmesi gereken besindir. Bal kabağı, Lif, antioksidan vitaminler, B vitaminleri, manganez, magnezyum, potasyum içerir. Mevsim geçişlerinde özellikler tüketilmesi gereken  besindir." şeklinde konuştu.