Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen, sonbaharda tüketilmesi gereken besinlere dikkat çekti. Gülşen, "Sonbahar sebzeleri genellikle daha köklü ve koyu yapraklı yeşil yapraklılardır. Değerlendirecek olursak bu yeşil yapraklı sebzeler A vitamini ,C vitamini,K vitamini E vitamini ve kalsiyum, demir, fosfat gibi mineraller bakımından zengindir." ifadelerini kullandı.
Gülşen, sonbahar sebzelerinden bazıları ve faydalarını sıraladı:
"
Gülşen, "Genellikle İçeriğindeki Askorbik asit nedeniyle genellikle biraz ekşi ve tatlı olan bu meyveler genellikle hastalıklar karşı bağışıklığımızı güçlendirir." dedi.
Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen, "Elma, C, A, K, B6 ve E vitaminleri ve flavonoidler beyin sağlığı-bağırsak -kalp için önemlidir. Her tür elmanın vitamin ve mineral içeriği çok farklıdır. Nar, Potasyum, kalsiyum ve demir minerallerinin yanı sıra A, C vitamini, K, B vitaminleri ve folik asit tam bir vitamin ve mineral kaynağıdır. Her türlü hastalığa karşı vücudu korur ve hastalıkları önler. Kivi, Yüksek oranda C, K ve E vitamini içerir.Ayrıca antioksidant deposudur . İçerisinde çoğu meyvenin 1 kilosunda bulunan c vitamini, 2 adet kivi de mevcuttur. Hünnap, Limondan 20 kat daha fazla askorbik asit içerir.Ülkemizde az bilinmesine rağmen çok tüketilmesi gereken besindir. Bal kabağı, Lif, antioksidan vitaminler, B vitaminleri, manganez, magnezyum, potasyum içerir. Mevsim geçişlerinde özellikler tüketilmesi gereken besindir." şeklinde konuştu.