Gündem

‘Sokak hayvanları yasası’na tepkiler büyüyor: CHP AYM’ye taşıyacak

Sahipsiz sokak köpeklerinin öldürülmesini öngören yasanın Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilmesine yönelik tepkiler büyüyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, düzenlemenin iptali için AYM’ye başvuracaklarını açıkladı.

Başı boş sokak köpeklerinin öldürülmesini öngöre yasa teklifi, Meclis2te süren yoğun görüşmelerin arından dün AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla kabul edildi. Düzenlemenin Meclis’ten geçmesine yönelik tepkiler gelmeye başladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, konuya ilişkin yaptığı açıklamada teklifin Anayasa’ya aykırı olduğunu savunarak Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) kapısını çalacaklarını söyledi.

Özel, “Öncelikle teklifin açıkça Anayasa'ya aykırı olduğu, yaşam hakkını savunmadığı çok ortada. O yüzden Anayasa Mahkemesi ile ilgili süreci hep birlikte değerlendireceğiz. Arkadaşlarımız çalışacaklar. Sağlıklı bir çevre hakkı insanlar için gerekli ve özellikle aşılı sokak köpeklerinin vahşi yaşamla kent yaşamı arasında özellikle kuduz gibi hastalıklara karşı bir bariyer olması da göz önünde bulundurularak halk sağlığı açısından, toplum sağlığı açısından da çok büyük bir risk alındı. Hepsini birden değerlendirip Anayasa Mahkemesi'ne kanunu götüreceğiz. Bu bizim zaten görevimiz. En kısa zamanda ve yürütmeyi durdurma talebiyle bunu yapacağız” dedi.