23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının üzerinden 104 yıl geçti. 1927 yılından bu yana Ulusal Egemenlik ve Çocuk olarak kutlanan bu özel günde, siyasilerin mesajları da merak konusu oldu. Irak programı nedeniyle sabah saatlerinde yurda dönen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan henüz bir paylaşım gelmedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, akşam saat 19.00’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TMBMM) düzenlenecek resepsiyona katılacak. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise Anıtkabir’deki resmi törene katıldı. Özel’den başka resmi törene herhangi bir siyasi parti liderinin katılmaması dikkat çekti. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da Anıtkabir’deki resmi törende yer alan isimler arasındaydı. CHP lideri Özel, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajında da çocuklarla olan görüntülerinin yer aldığı bir video yayımladı. Özel, videoya “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun!” notunu düştü.

 ‘CEPHELERİ TUTACAK OLAN MECLİS’TİR’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajında “23 Nisan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde; kuvvetin milletin iradesine, makamın milletin kalbine, geleceğin de milletin evlatlarına ait olduğunu tüm dünyaya ilan ettiğimiz gündür... İstiklalimiz ve istikbalimiz için Birinci Meclis’imizin çatısı altında toplanan tüm kahramanlarımızın aziz hatırası önünde bir kez daha saygıyla eğiliyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürkümüzün açtığı yolda, gösterdiği hedefe, durmadan yürüyen "küçük hanımların ve küçük beylerin", Cumhuriyetimizin en kıymetli mirasçıları olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun!” ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise Hüseyin Avni Bey’in sözlerini anımsatarak, şu mesajı paylaştı:

“Yıllar önce, Birinci Meclis’imizin kürsüsünden Hüseyin Avni Bey ‘Cepheleri tutacak olan kanundur, adalettir’ diyerek seslenmişti. Sonraki yıllarda milletimiz Hüseyin Avni Bey’in kürsüsüne; demokrasimize, meclisimize sayamayacağımız kadar çok sahip çıktı. Milletimiz farkında: Cepheleri tutacak olan meclistir. Hak ve özgürlükleri güvence altına alacak olan meclistir. Refahı sağlayacak olan meclistir. Yargı bağımsızlığına sahip çıkacak, hukuk devletini koruyacak olan meclistir. Her türlü sorunun çözüm yerinin meclis olduğu inancının milletimizde yer edeceği günlerin temennisiyle meclisimizin 104. açılış yıl dönümü kutluyor; Meclis’imizin kurucu başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve yol arkadaşlarını rahmet ve saygıyla anıyorum.”

İSRAİL ÜZERİNDEN MESAJ VERDİ

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, İsrail’in Gazze’ye yönelik sürdürdüğü saldırılara değindi. Karamollaoğlu, şu ifadeleri kullandı:

Türk Hava Kuvvetlerinden Kıbrıs adasının güneyinde eğitim uçuşu Türk Hava Kuvvetlerinden Kıbrıs adasının güneyinde eğitim uçuşu

''Emperyalizme karşı savaşta Milli Mücadele'nin karargahı haline gelen TBMM'nin 104. kuruluş yıl dönümünü ve Türkiye'mizin yarınlarını inşa edecek olan umudumuz, gözümüzün nuru çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten duygularımla kutluyorum. Bizler ülkemizin ve bölgemizin daha huzurlu yarınları için çalışacak; yavrularımız ve Gazzeli mazlumlar başta olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki çocuklar için 'Yeni bir dünyayı' kurmak için hep beraber mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu vesileyle İsrail'in soykırımı ve vahşeti altında can veren yavrularımıza Allah'tan rahmet diliyor; minik bedenleri ile zulme direnen gözü yaşlı çocuklara her daim yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyorum.''

Muhabir: Merve Us Acıoğlu