Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri, 1 Eylül Dünya Barış Günü Anıtpark'ta miting yapacaklarını Mülkiyeliler Birliği'nde düzenlediği basın toplantısında açıkladı.

Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri adına açıklamayı okuyan DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün, 'İzlenen savaş politikaları nedeniyle dünya halkları sefalete, işsizliğe ve yoksulluğa mahkûm ediliyor. Savaşlar sadece insanlar için değil, doğa ve doğadaki tüm canlılar için de tam anlamıyla bir yıkım olmaya devam ediyor' dedi.

Açıklamasında, 'Bu yılın 1 Eylül Barış Günü'nün doğayı talan etmek, katletmek yerine onun parçası olarak, doğa ile barış içinde bir yaşam kurulması için haykırdığımız ortak sesimiz olmalıdır' diyen Görgün sözlerini şöyle sürdürdü:

'Dünyamızı ve özellikle de coğrafyamızı sarıp sarmalayan savaşlara, çatışmalara, göç ve yerinden edilmelere, gittikçe yükselen ırkçılığa ve ekolojik yıkıma karşı, içeride ve dışarıda her türlü antidemokratik ve barış karşıtı politikalara karşı 1 Eylül'de alanlarda olacağız. Bu yılın 1 Eylülü'nde 'Ankara Emek ve Demokrasi güçleri' olarak Ankara'da 'Savaşa karşı barış, ırkçılığa karşı eşitlik şiarıyla' 1 Eylül 2021 Çarşamba günü, saat 17.30'da sanatçılarımız Pınar Aydınlar ve Koma Ciya'nın barış ve kardeşlik türküleriyle, halaylarımızla Anıtpark alanında hep birlikte olacağımız mitingimizi duyuruyor ve savaşa karşı barış, ırkçılığa karşı eşitlik için kol kola omuz omuza olmaya davet ediyoruz.'

29 AĞUSTOS'TA DA DİKMEN'DE BULUŞMA YAPILACAK

Öte yandan, Dikmen Halkevi ve CHP Çankaya İlçe Örgütü'nün çağrısıyla 29 Ağustos'ta Dikmen Ahmed Arif Parkı'nda 'Eşitlik, özgürlük ve adalet için tek yol barış ve kardeşlik' sloganıyla buluşma yapılacak. Buluşmada Tolga Sağ, Görkem Gürlevik, Umut Yurdusar ve Görkem Aygün'ün konseri de olacak. Buluşmaya Hacı Bektaş Veli Kültür Vakfı, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ankara Şubesi ve Bahadın Kültür Derneği de destekçi olarak katılıyor.

Editör: Haber Merkezi