Sincan Belediyesi Fuar ve Kongre Merkezi çok önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. 14 Mart Dünya Matematik Günü, matematik severleri Sincan’da buluşturdu. Öğrenciler matematiğin en eğlenceli yönünü keşfetme fırsatı buldu. Matematiğin günlük hayatımızdaki yeri ve önemi, oyunlarla ve deneyimsel öğrenme yöntemleriyle öğrencilere aktarıldı.
Stantlar, bilim çadırları kuruldu; planetaryumda öğrencilere astronomi ve gökyüzü ile ilgili eğitici ve öğretici gösterimler yapıldı. Satranç, mangala, dart oynayarak keyifli zaman geçiren öğrenciler, Pi sayısı hakkında yeni ve ilginç bilgiler edindi. Öğrenciler hazırlanan afiş ve görselleri merakla inceledi, Pi sayısını ebru ile nakşetti. Özel olarak dizayn edilen fotoğraf çerçevesinde fotoğraf çektirerek anılar biriktirdi. Çeşitli hediyeler takdim edilen öğrencilerin mutluluğu yüzlerinden okunuyordu.
Bunların yanında öğrenciler Matematik Müzesi'nde yer alan sayı sıralama, tangram, dört işlem ile çarpan oyunu, sihirli altıgen ve satranç puzzle gibi eğitici oyunları deneyimledi.
Düzenlenen Dünya Matematik Günü Şenliğine Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan da öğrencileri yalnız bırakmadı. Böyle bir organizasyonda öğrencilerle beraber olmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Başkan Ercan:
“Ben belediye başkanı olarak şöyle düşünüyorum; vatandaşın fiziksel konforunu artırmaya yönelik çalışmaların dışında çok daha önemli bir şey var ki, çocuklara ve gençlere yaptığımız yatırımlar. Özellikle eğitim, kültür, sanat ve spor alanında yapılan yatırımlar gençlerin kendini gerçekleştirmiş birer birey olarak yetişmesine katkı sağlayacak. Bu tür etkinliklerin çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Bu zincire bir halka daha ekliyoruz. 6 yıldır 2019’dan bu tarafa Matematik Günü olarak kutlanan 14 Mart, ki daha evvel ‘Pi Günü’ olarak kutlanıyordu. Bu çerçevede gençlerimize, çocuklarımıza, öğrencilerimize burada bilim atölyesi, matematik müzemiz ve dene yap atölyelerinden stantlarımızla hem bilimin tadına varmak, bir taraftan da eğlenceli oyunlarla günün tadını çıkarmak gibi bir imkan sağlamış oluyoruz. Sabahtan başlayan etkinliğimize çok sayıda ciddi bir katılım var. İşte gördüğünüz gibi stantlarımızda bir taraftan da çadır içerisinde üç boyutlu film gösterimiyle birlikte çocuklarımız astronomik keşiflerde bulunuyorlar" diye konuştu.
4000 öğrencinin katıldığı etkinlikler kapsamında çok önemli bir de bilim söyleşisi gerçekleştirildi. Prof. Dr. Çelebi Uluyol “Yapay Zeka ve Matematik” konulu söyleşisinde öğrencilere yapay zekanın günlük yaşamda kullanımına ilişkin bilgiler verildi.