Yeni yatırıma ilişkin Nata Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yusuf Tanık, Vega Otonomi Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Çalışkan ve Otonomi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ulucan basın toplantısı düzenledi.

1000169707

SİMAS Başkanı Gökhan Çalışkan, toplantıda VEGA Otonomi’nin kuruluş sürecini, teknik özelliklerini ve sektöre katkılarını basın mensuplarıyla paylaştı. Çalışkan “Bölge esnafımızı güvenilir ve modern bir çatı altında toplamak amacıyla bu projeyi hayata geçirdik” dedi. Toplamda 207 bağımsız bölüm içeren merkezde, 151 otomobil showroomu ve otomotiv sektörünü destekleyecek yan kuruluşlar yer alıyor.
Projeyle birlikte yaklaşık 6 bin kişilik istihdam sağlamayı hedeflediklerini belirten Çalışkan, ekonomik zorluklara rağmen bu büyük yatırımı gerçekleştirmiş olmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti. NATA Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yusuf Tanık ise projenin önemine dikkat çekerek, “Sincan, Ankara’nın en hızlı gelişen bölgelerinden biri ve biz bu toprakların bereketli olduğuna inanıyoruz” dedi.
VEGA Otonomi’nin resmi açılışı ise kısa süre içinde yapılacak. Bu yeni merkez, otomotiv ticaretine yön vermek ve bölge kalkınmasına katkıda bulunmak için büyük bir adım olarak değerlendiriliyor. 

Muhabir: Nursel DİLEK MANAVBAŞI