Ankara

Sincan Matematik Müzesi’nin nâmı yurt dışına yayılıyor

Sincan Belediyesinin başkente kazandırdığı ilk ve tek Matematik Müzesi, gezenleri kendine hayran bırakmaya devam ediyor. Sadece Türk öğrencilerin değil, yabancı öğrencilerin de ilgi odağı olan Sincan Matematik Müzesi, Yunanistan ve Portekiz’den gelen öğrencileri ağırladı.

Matematik severlerin uğrak noktası olan Matematik Müzesi, her yaştan ve kesimden vatandaşın beğenisini topluyor. Yaz kış demeden okul gezilerinin gözde mekanları arasında yer alarak her sene binlerce öğrenci ve öğretmenin ziyaret ettiği Matematik Müzesi’nin nâmı yurt dışına ulaştı.

Türkiye, Portekiz ve Yunanistan iş birliği ile yapılan Erasmus projesi kapsamında Matematik Müzesi’ni ziyaret eden yabancı uyruklu öğretmenler ve öğrenciler hayranlıklarını gizleyemedi.
Matematik Müzesi İlham Oluyor

Kirami Refia Alemdaroğlu Anadolu Lisesi Matematik öğretmeni Uğur Aytemiz ziyaret vesilesiyle çok memnun kaldıklarını ifade ederken Matematik Müzesi’nden feyz alarak kendilerinin de bir Matematik Atölyesi kurduklarını belirtti.



Aytemiz ayrıca şunları söyledi:

“Matematik Müzesi bizim için ilham kaynağı oldu. Yunanistan ve Portekiz’den gelen misafir öğrencilerimizle müzedeki oyun setlerini deneyimlemeye geldik. Amacımız matematiği sevdirerek öğretmek ve deneyerek öğrenme modelini geliştirmek. Kalıcı öğrenmeyi daha fazla aktif hale getirmek. Bunlar için buraya geldik. Son derece memnun kaldık. Sincan Matematik Müzesi ufkumuzu açtı, bize ışık verdi. Müzenin oluşturulmasında emeği geçen Sincan Belediye Başkanımız Murat Ercan’a çok teşekkür ediyoruz.”