Gündem

Sinan Ateş cinayeti davası yarın Ankara’da başlıyor

Ankara’da 30 Aralık 2022 tarihinde katledilen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin davanın ilk duruşması yarın Sincan Cezaevi’nde görülecek. Duruşmaya siyasetçilerinde katılması bekleniyor.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık 2022’de Ankara Çukurambar’da sokak ortasında katledildi. Sinan Ateş cinayetine ilişkin açılan davanın ilk duruşması yarın başlayacak. Sincan Cezaevi’nde görülecek davayı CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ve CHP 7'inci Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da takip etmesi bekleniyor.

Sinan Ateş suikastının ardından başlatılan soruşturma kapsamında 145 sayfalık iddianame hazırlanmış ve iddianame Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi tarfından kabul edilmişti. İddianamede, tetikçi Eray Özyağcı ve Özyağcı’yı olay yerine getiren, sonra da kaçıran Vedat Balkaya ve Suat Kurt hakkında “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

Yine sanıklardan silahlı eylemi organize ettiği iddia edilen Doğukan Çep ve şüpheli eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş'ın ise “suça azmettiren olarak maktüle yönelik toplu halde, iştirak halinde tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.