Sıcak Şarap Sezonu Açıldı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte o tatlı melankolik ev kuşu halimize biraz biraz bürünmüş bulunmaktayız. Dışarıyı izlerken veya bir film açtığımızda, sohbet ederken kışın vazgeçilmezi sıcak şarap ile tarçınlı kurabiyelerimizi de çoğumuz belki çoktan hazırladık bile. Henüz hazırlamamış olanlarımız için kendi uyguladığım tarifi paylaşacağım sizlerle. Hazırsanız başlayalım.

Elma, tarçın, karanfil, portakal, limon, şeker, ve çok az toz kırmızı biber ile harika bir kış içkisi hazırlamak mümkün. Kırmızı biber kısmı benim tarifim zorunlu değildir. Bu saydıklarımı bir bardak su ile kaynatıp bir kenara ayırın. Sonrasında kırmızı veya beyaz şarabınızı kaynatın ve önceden kaynattığınız karışımlı suyu şarapla karıştırıp kaynatmaya devam edin. Sıcak şarabınız hazır! Ben genellikle beyaz şarapla yapıyorum daha yumuşak bir tat verdiğini söylemeliyim ancak orijinali kesinlikle kırmızı şarapla yapılanı. Damak zevkinize göre değişir.

Eğer yumuşak bir tat istiyorsanız beyaz şarabı tavsiye ederim ancak daha ekşi ve keskin bir tat için kırmızı şarap daha iyi olacaktır. Çubuk tarçınla sunumunu yapabilirsiniz.

Oldukça faydalı bulunan bu kış içkisi içinizi ısıtacaktır. Ancak tadına ve kaynamasına aldanıp hemen hızlıca bitirmeyiniz çarpabilir.

Şifa niyetine içmek istiyorsanız olayı biraz daha abartıp içine bir miktar zencefil de ekleyin. Boğaz ağrılarına kesinlikle iyi gelen bir tarif.

Umarım keyifli bir hafta geçiriyorsunuzdur, yanına tarçınlı kurabiye yapmayı unutmayın! Sağlıkla kalın...