Spor

Shaktar Galatasaray’ı şikayet etti

Shakhtar Donetsk, eski oyuncusu Mateus Cardoso Lemos Martins (Tete) ve Galatasaray'ı, oyuncunun sözleşmesini haksız şekilde fesh ettiği gerekçesiyle FIFA'ya şikayet etti.

Muhammed Ali YAHŞİ

Ukrayna Premier Lig ekiplerinden Shaktar Donetsk, geçtiğimiz sezon formasını giyen Tete’nin Galatasaray’a transfer sürecinde sözleşmesini usulsüz şekilde fesh ettiği iddiasıyla sarı-kırmızılı kulübü FIFA'ya şikayet etti. 

GALATASARAY’DAN AÇIKLAMA

Galatasaray, Shakhtar Donetsk'in FIFA düzeyinde başlattığı dava sürecini açıkladı. Sarı-Kırmızılı ekipten konuya dair Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı duyuruda şu ifadeler kullanıldı: "2023-2024 birinci transfer ve tescil döneminde sözleşme imzalanan profesyonel futbolcumuz Tete'nin eski kulübü Shakhtar Donetsk tarafından; oyuncu ile olan sözleşmenin kendileri tarafından haklı nedenle feshedildiğinin tespiti, Tete'nin ise sözleşmesinin haklı nedenle feshine sebep olduğu iddiasıyla, oyuncumuz ve şirketimiz aleyhine FIFA nezdinde başvuruda bulunulmuştur."

BONSERVİSSİZ GELMİŞTİ 

24 Şubat 2022 tarihinden bu yana süren Ukrayna'daki savaş nedeniyle Tete, 31 Aralık'ta bitecek olan sözleşmesini feshetmişti. Galatasaray Yönetimi’de Brezilyalı oyuncuyu, 4+1 yıllık sözleşme ile bonservissiz olarak renklerine bağlamıştı.