Ankara Kulübü Derneği Çankaya Şube, Halil Bahadır Saka yönetiminde yeni dönem çalışmalarına başladı. Yeni dönem ilk hafta çalışmasına katılım oldukça yoğun olurken, Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan ve yönetim kurulu üyeleri de şube üyelerini yalnız bırakmadı. .

Ankara Kulübü Derneği Çankaya Şube Temsilcisi Halil Bahadır Saka, yeni dönem ilk çalışma gününde yaptığı konuşmada; "Ankara Kulübü Derneği Çankaya Şube olarak, yeni dönemde de çalışmalarımız hız kesmeden sürecek.  Şube olarak en temel amacımız; genel merkezimizin koordinasyonunda yüzlerce yıllık bir oluşum olarak Seymenlik geleneğini büyük bir titizlikle yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak. Bu anlamda gerek Ankara Kulübü Derneği çatısı altında gerekse ilk ve ortaöğretim kurumlarında ve  üniversitelerde Seymenlik eğitimlerine kaldığı yerden devam edeceğiz. Seymenlik geleneğine gönül veren her yaştan Seymenlerimize teşekkür ediyorum. Çankaya Şubemizin Seymenlerinin yoğun katılımı ile gerçekleştirdiğimiz yeni dönem ilk hafta çalışmamızda Ankara Kulübü Derneğimizin Genel Başkanı Sayın Dr. Metin Özaslan ile Dernek Başkan Yardımcılarımız ve Yönetim Kurulu Üyelerimizin de aramızda olmaları bizleri mutlu etti.  Her türlü destekleri ile her zaman yanımızda olduklarını  hissettiren başta genel başkanımız Dr. Metin Özaslan olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerimize şükranlarımızı sunuyorum. Yeni dönemimiz yine başarılarla dolu olsun." dedi.

'KÜLTÜREL DEĞERLER EN RAFİNE ŞEKİLDE YAŞATILIYOR'

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan da konuşmasında; "Yeni dönemdeki ilk Seymen çalışmanızda (eğitim) aranızda olmaktan büyük mutluluk  duyuyoruz. Ankara Kulübü Derneği, Atatürk'ün talimatıyla 1925 yılında kurulmuş, Cumhuriyetin ilk derneğidir. Binlerce yıllık köklü Seymenlik ve Bacıerenlik geleneği  başta olmak üzere Anadolu'nun en milli ve yerli tarihi kültürel değerlerini en rafine bir şekilde yaşatıyoruz. Bu anlamda Ankara Kulübü derneği çatısı altında her yaştan Seymenlerimizin ve de Bacıerenlerimizin geleneksel tarihi kültürel değerlerimize sahip çıkan, geleceğe aktarmayı kendilerine  görev edinen her türlü gayretli çalışmasını takdirle karşılıyor, teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yeni dönemde de, kültürüne ve bağlı olduğu temel değerleri özümseyen Seymenler olarak tecrübelerinizin ışığında başarılarınızın üzerine yenilerini  ekleyerek,  geleceği şekillendiren, iz bırakan adımlar atmaya devam edeceğinize gönülden inanıyorum. Ankara Kulübü Derneği Yönetimi olarak her zaman yanınızdayız. Yeni dönem,  hepimize verimli ve keyifli çalışmalar neticesinde yeni başarılar getirmesi dileğiyle, hayırlı olsun." ifadelerini kullandı. 

"SEYMEN YEMİNİ" BELGESİ TAKDİM EDİLDİ

Konuşmaların ardından; yeni dönem ilk hafta çalışma gününde şube Seymenlerinin her birine  "Seymen Yemini"nin yazılı olduğu birer belge takdimi yapılarak, hep birlikte Seymen Yemini edildi.  Aynı zamanda ilk ve ortaöğretimde okuyan Seymenlere,  kırtasiye malzemelerinden oluşan hediye paketi takdiminde bulunuldu. Konuşmaların ve belge takdiminin ardından, çalışmaya geçildi. 

Kaynak: Haber Merkezi