Avrupa futbolunun 1 numaralı kupası olan UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yarın final heyecanı yaşanacak. İspanya Premier Ligi’nin son şampiyonu Real Madrid ile Almanya’nın güçlü ekiplerinden Borussia Dortmund’un mücadele vereceği final karşılaşması Londra’da bulunan Wembley Stadı’nda oynanacak. Saat 22.00’de başlayacak müsabaka TV 8,5 kanalından naklen yayınlanacak.

İki takım son olarak Şampiyonlar Ligi 2017-2018 sezonu grup aşamasında İspanya’da karşılaşmış ve maçı Real Madrid, 3-2’lik skorla kazanmıştı.

REAL MADRİD 15. ŞAMPİYONLUĞU İSTİYOR

UEFA Şampiyonlar Ligi’ni 14 kez kazanarak turnuvanın en başarılı takımı ünvanına sahip Real Madrid, Londra’da Borussia Dortmund'u geçerek 15. kez kupayı kaldırmayı hedefliyor.

Şampiyonlar Ligi macerasına C grubundan başlayan Carlo Ancelotti’nin öğrencileri grup aşamasını lider olarak tamamlamış Son 16 turunda ise bir diğer Alman ekibi Liepzig’i geçmişti. Çeyrek final etabında ise turnuvanın favorilerinden Manchester City takımını deviren İspanyollar yarı finalde de Bayern Münih’i saf dışı bırakarak adını finale yazdırmıştı.

Eflatun-beyazlılar bu sezon İspanya Premier Lig’de de 95 puanla ezeli rakibi Barcelona’nın 10 puan önünde şampiyonluk yaşamıştı.

“ARDA YÜZDE 100 HAZIR DURUMDA”

Fenerbahçe’den transfer olduğu Real Madrid’de rüya gibi bir sezon yaşayan Milli futbolcu Arda Güler hakkında konuşan teknik direktör Carlo Ancelotti, Arda’nın final maçında oynama ihtimalinin bulunduğunu ifade ederek “Çünkü yüzde 100 hazır durumda. Bizim için Dortmund karşısında bir seçenek” ifadelerini kullanmıştı.

DORTMUND ZORU BAŞARMAK İSTİYOR

Real Madrid karşısında hiçbir bahis firmasının şans tanımadığı Borussia Dortmund, finalde kazanıp 2. kez kupaya ulaşmayı amaçlıyor.

Şampiyonlar Ligi’ne F Grubundan katılan Alman ekibi, grup aşamasını lider tamamlamış, son 16 etabında PSV’yi çeyrek finalde de bir diğer İspanyol takımı Atletico Madrid’i saf dışı bırakmıştı. Yarı finalde ise Paris Saint Germain’i içeride ve dışarıda 1-0 mağlup eden Edin Terzic’in öğrencileri final biletini almaya hak kazanmıştı.

Bu sezon Bundesliga’da istediği sonuca ulaşamayan Sarı-siyahlılar 63 puanla ligi 5. sırada tamamlamıştı.

Muhabir: Muhammed Ali YAHŞİ