Sabancı Üniversitesi Tümleştirilmiş Üretim Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi (SU-IMC) tarafından yürütülen DiMAP - Doğrudan Dijital Üretim Platformu Projesi kapsamında hayata geçirilen Tech Challenge programının kazananları belli oldu.
Akıllı Üretim ve Dijital Dönüşüm (SManDiT) kategorisinde Yapar3D, Sürdürülebilir İnovasyon ve Döngüsel Sanayi (SINaCI) kategorisinde ise Alloy Additive birinciliğe layık görüldü.
Akıllı Üretim ve Dijital Dönüşüm (SManDiT) ve Sürdürülebilir İnovasyon ve Döngüsel Sanayi (SINaCI) kategorilerinde finale kalan 22 girişimci firma, yoğun katılımla geçen iki gün boyunca projelerini jüri üyelerine sundu. Aynı zamanda yatırımcılar ve sektör temsilcileriyle doğrudan temas kurarak projelerini tanıtma, iş birliği fırsatlarını değerlendirme ve networking yapma fırsatı elde etti.
Finalist sunumlarının ardından jüri değerlendirmeleri ile; Akıllı Üretim ve Dijital Dönüşüm (SManDiT) kategorisinde Yapar3D, Sürdürülebilir İnovasyon ve Döngüsel Sanayi (SINaCI) kategorisinde ise Alloy Additive birinciliğe layık görüldü. Başarı sertifikalarını ve ödüllerini Sabancı Üniversitesi Tümleştirilmiş Üretim Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi (SU-IMC) direktörü Devrim Özaydın tarafından takdim edilen başarılı girişimciler etkinlik boyunca yatırımcılar, teknoloji liderleri, kurumsal firma yöneticileri ile bir araya gelerek güçlü bir etkileşim ortamı oluşturma fırsatı elde ettiler.
DiMAP Tech Challenge programı sayesinde, her iki kategoride de ilk üçe giren girişimciler ve sunum yapan tüm finalistler, küresel pazarlara açılma, yatırımcı desteği alma ve sektörün önde gelen aktörleriyle iş birliği yapma olanaklarına sahip olacaklar.