Sabancı Üniversitesi’nin, II. Sürdürülebilirlik Dönüşümü Buluştayı’nda “Çocuklar için Döngüsel Ekonomi Projesi” geliştirilmesi önerildi. Bu kapsamda “Kreşlerde giysi, oyuncak ve kitap değişim programları düzenlenerek paylaşım kültürü teşvik edilecek ve kaynak tüketimi azaltılacaktır. Yerel yönetimler, aileler ve çocukların katılımıyla bu proje, sürdürülebilirlik konusunda toplumsal farkındalığı artıracak somut bir adım olacaktır” farkındalığına dikkat çekildi.
Sabancı Üniversitesi Arama İnisiyatifi Başkanı Prof. Dr. Oğuz Babüroğlu birlikte hareket edilmesi ve sürdürülebililik alanlarında projeler geliştirmesini önerirken, Sabancı Grubu’nun eneji bölümü, Enerjisa Sürdürülebilir ve Kurumsal Yetkinlikler Bölüm Başkanı Ebru Taşcıoğlu ise sürdürülebilirliğin aslında dönüşümü ifade ettiğini kaydetti.
Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ozan Duygulu sie sürdürülebilirlikte liderlik, kurum kültürü ve yenilikçi yaklaşımların önemine dikkat çekti. Duygulu, “Bütünleşme olmadan sürdürülebilirliği sağlamak mümkün değil. Bir şirkette alınan tüm kararların, kaçınılmaz olarak topluma bir etkisi vardır” değerlendirmesi yaptı. 'Ben yapmasam, bir başkası yapar' anlayışı yerine, sorumluluk alarak harekete geçmenin önemli olduğunu belirten Duygulu, “Yaptıklarımızın topluma nasıl bir etki bıraktığını anlamak için bağlamı doğru analiz etmeli ve bu farkındalıkla adım atmalıyız" dedi.
Çalışmalarda öne çıkan maddelerin arasında önerilen bir proje ise “Çocuklar için Döngüsel Ekonomi Projesi” oldu. Proje ile sürdürülebilirlik bilincini toplumun en genç üyelerine aşılanmasının hedeflenmesi önerildi. Bu kapsamda “Kreşlerde giysi, oyuncak ve kitap değişim programları düzenlenerek paylaşım kültürü teşvik edilecek ve kaynak tüketimi azaltılacaktır. Yerel yönetimler, aileler ve çocukların katılımıyla bu proje, sürdürülebilirlik konusunda toplumsal farkındalığı artıracak somut bir adım olacaktır” farkındalığına dikkat çekildi.