Genel

Rüzgar enerjisi sektörünün tedarik zinciri masada

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Almanya’nın Hamburg kentinde gerçekleştirdiği WindEnergy fuarında Türkiye’nin rüzgar enerjisi sektörünün tedarik zinciri konusunu Avrupalı paydaşları ile masaya yatırdı.

Fuar çerçevesinde yerli rüzgar sanayisinin gücünü ve küresel rüzgar tedarik zincirinde yaşanan sıkıntılara cevap verebilme kapasitesinin de gündeme getirildiği özel bir oturum düzenledi. TÜREB Başkanı İbrahim Erden’in moderatörlüğünü üstlendiği “Rüzgar Sanayisinde Güçlü Bir Gelecek: Tedarik Zincirindeki Engeller ve Çözüm Yolları” konulu özel oturumda WindEurope CEO’su Giles Dickson, Dentos Avrupa Enerji Grubu Eş Başkanı Dr. Christian Schnell, Nordex / Acciona WindPower CEO’su Jose Luis Blanco, Enercon COO Heiko Juritz konuşmacı olarak yer aldı.

WindEnergy CEO’su Giles Dickson Avrupa rüzgar sektörü perspektifinden mevcut durumu paylaşırken, Dentos Eş Başkanı Schnell, Nordex Accioan CEO’su Blanco ve Enercon COO’su Juritz özellikle son 5 yıllık dönemde tedarik zinciri açısından yaşanan sorunları ve bunların çözüm yollarını gündeme getirdi. Oturum moderatörü TÜREB Başkanı Erden ise, Türkiye rüzgar enerjisi sanayisinin kıta Avrupası rüzgar sektörü için sağlayabileceği faydalara dikkat çekme fırsatı buldu.

Fuar süresince Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Dr. Zafer Demircan ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Coştu’nun katıldığı birçok teknoloji ve sektör şirketinin üst düzey yöneticileriyle birebir temaslar kurulduğuna dikkat çekiliyor. Bu kapsamda TÜREB Heyeti’nin, WindeyEnergy, kfW Ipex-Bank, Nordex, Enercon, TPI, GE, Vestas ve Hitachi’nin global yöneticileri ile bir araya gelerek karşılıklı iş birliği fırsatlarını ele aldıkları dile getirildi.