Göreve geldikleri günden bugüne kadar vaat ettikleri projelerin yüzde 80’ini tamamladıklarını belirten Başkan Akpolat, bundan sonraki dönemde yüzde 20’lik kısmı da hallederek Beşiktaş’ın trafik ve otopark gibi kronik sorunlarını çözeceklerini söyledi.

5 Aralık’ta, CHP Beşiktaş İlçe Başkanlığı önünde Beşiktaş Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, bugüne kadar Beşiktaş ile ilgili yaptıkları ve yapacakları çalışmalar hakkında da çeşitli açıklamalarda bulundu. Heyecanın yanında ayrıca gururlu olduklarını ifade eden Başkan Akpolat, “Ne mutlu bize ki göreve geldiğimizde vadettiğimiz projelerin yüzde 80’ini gerçekleştirmiş, diğerleriyle de ilgili gerekli adımları atmış bir şekilde bugün buradayım. Göreve gelirken Beşiktaş’ı ‘katılımcı bir anlayışla yöneteceğiz’ dedik. Mahallelerimizde toplantılar gerçekleştirdik, oralardaki sorunları tespit ettik. Bu sorunlar üzerinde de projelerimizi gerçekleştirdik” dedi.

“BEŞİKTAŞ’TA HER GÜN 6 BİN SICAK YEMEĞİ İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE ULAŞTIRIYORUZ”

Pandemiyle bir ekip kurarak Beşiktaş’taki bütün haneleri ziyaret ettiklerine değinen Başkan Akpolat, “Vatandaşlarımızın sorununu dinledik. Bize aktarılan sorunların yüzde 89’unu olumlu olarak çözdük. Vaat etmediğimiz ama sonradan zorunluluk haline gelen bir takım şeyleri de projelendirmiş olursunuz. Göreve gelirken ‘Beşiktaş'ta Halk Market açacağız, aşevi kuracağız’ diye bir söz vermedik. Ama evleri ziyaret ettiğimizde gördük ki vatandaş yaşanan ekonomik kriz neticesinde geçinemez durumda. Beşiktaş'la ilgili derler ki ‘gelir ve eğitim seviyesi çok üst seviyedeki insanlardan oluşur.’ Eğitim seviyesiyle ilgili haklılar ama gelir seviyesi orta gelir seviyesine sahip bir yerde üretmeye çalışıyoruz. Dolayısıyla bu sorunların çözümü noktasında, hızlıca Halk Marketimizi, Halk Mağazamızı açtık. Aşevimizi kurduk. Bin 228 hanenin hem Halk Marketten hem Halk Mağaza aracılığıyla ekonomik kriz yaşamasının önüne geçtik. Aşevimizden her gün 6 bin adet sıcak yemeği ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA