Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı faaliyetlerini sürdüren Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ), Türkiye’nin dört bir yanındaki geniş hizmet ağı ile vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için sunduğu hizmetleri e-Devlet Kapısı üzerinden daha erişilebilir hale getiriyor. Son dönemde dijitalleşmenin hızla artmasıyla birlikte, PTT AŞ’nin e-Devlet Kapısı entegrasyonu, kullanıcıların posta ve kargo gönderilerini kolaylıkla yönetmelerine olanak sağlıyor.

E-DEVLET ŞİFRESİ PTT İŞ YERLERİNDEN ALINABİLİYOR

184 yıllık tecrübesi ile PTT AŞ, posta kargodan lojistiğe, bankacılıktan e-ticarete kadar birçok alanda hizmetlerini sunmaya devam ediyor. E-Devlet Kapısı üzerinden işlemlerini gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar e-Devlet şifresini hızlı ve kolay bir şekilde PTT iş yerlerinden temin edebiliyor. PTT iş yerlerinden 2024 yılı Temmuz ayı itibarıyla müşterilerin talebi üzerine temin edilen e-Devlet şifresi yaklaşık olarak 4 milyona ulaştı. 

PTT  65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARA SUNDUĞU HİZMETLERİ GELİŞTİRD

Daha önce e-Devlet Şifresi almamış 65 yaş üstü ve 15 yaşını doldurmuş engelli vatandaşlar için “Adrese Teslim Şifre Başvurusu” ile PTT AŞ ücretsiz bir şekilde e-Devlet Şifresini kişilerin adreslerine teslim ediyor.

PTT AŞ tarafından, e-Devlet Kapısı üzerinden 65 yaş üstü vatandaşlar için sunulan e-Devlet şifresini evde teslim hizmeti 2020 yılının Kasım ayında başladı ve o tarihten bu yana 103 bin kişiye ulaştı.

Muhabir: Nursel DİLEK MANAVBAŞI