CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Gebze Organize Sanayi Bölgesinde kurulu bir kozmetik firmasından atılan 125 işçinin, 213'üncü gününde eylemlerini sürdürdüğünü söyledi.

'TERÖRİST İLAN EDİLİYORLAR'

Hürriyet, 'Bu bütçeyle elektriğimiz tutmadı, elektrik alamadık. Burada birçok vatandaşın hakkı, hukuku, mağduriyeti, vatandaşın geçim sıkıntısı, kaynamayan tenceresi yok' dedi. Fabrika yönetiminin, direnen işçileri terörist olmakla suçladığını, bu işçilerin tek suçunun sendika üyeliği olduğunu ifade eden Hürriyet, devletin bir yandan sendikalı olmayı yasal kıldığını ancak diğer yandan bu nedenle işten çıkarmaları seyrettiğini savundu.

'ANAYASAL HAKLARINI İSTİYORLAR'

Hürriyet, işçilerin çevik kuvvet otobüsü eşliğinde direnişini sürdürdüğünü, ses ve anons ile işçilerin ısınmak için soba yakmalarının, çadır kurmalarının yasaklandığını, battaniyelere sarılı şekilde, zor kış koşullarında direnişlerini sürdürdüğünü ileri sürdü. Hürriyet, bu kişilerin yasal, anayasal haklarını istediğini ifade ederek, 125 işçinin, 213'üncü gününde' dedi.

'SADECE ZENGİNLERİN HAKKI, SARAYIN MASRAFLARI VAR'

İktidarın pembe tablolar çizdiğini, güzel masallar anlattığını öne süren Hürriyet, 'Bu bütçeyle elektriğimiz tutmadı, elektrik alamadık. Burada birçok vatandaşın hakkı, hukuku, mağduriyeti yok; sadece zenginlerin hakkı, sarayın masrafları var. Vatandaşın geçim sıkıntısı, kaynamayan tenceresi yok. Vatandaş gırtlağına kadar borçluyken bu masallara inanmak mümkün değil. Bu milletten ne istediniz de alamadınız, millete bu bütçeyle ne vereceksiniz?' diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi