Genel

“Pandemi ve afetlerle hayat boyu öğrenmenin ne kadar önemli olduğunu gördük”

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Cemal Mete, örgün eğitimin alternatifi olmadığını söylediği hayat boyu öğrenmeye dair “Pandemi, salgın ve afetlerle hayat boyu öğrenmenin ne kadar önemli olduğunu gördük” dedi.

Ebru APALAK

“Hayat Boyu Eğitim, Hayat Boyu Başarı” mottosuyla düzenlenen Hayat Boyu Öğrenme ve Eğitim Fuarı, Ankara’da ATO Congresium Fuar ve Kongre Merkezi’nde bugün başladı. Bu yıl ilk kez düzenlenen Hayat Boyu Öğrenme ve Eğitim Fuarı’nın resmî açılışında konuşan Atis Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aygün, fuarı 61 katılımcıyla düzenlediklerini söyledi. Fuarı, Art Ankara gibi büyütmek istediklerini belirten  Aygün, “Fuar takvimlerinde aranan bir fuar hâline getirmek istiyoruz” dedi.

Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Müdürü Cengiz Mete ise konuşmasında başkentteki tüm hayat boyu öğrenme kurumlarının fuarda yer aldığını kaydetti. Müdürlüğün fuarda çalışmalarını sürdüreceğini söyleyen Mete, öğrenmenin yaşının olmadığını dile getirdi. Mete, eğitimin sadece örgün eğitimden ibaret olmadığını belirterek, tüm vatandaşlara yaygın eğitim hizmetini sunmayı amaçladıklarını ifade etti. Kültürü yaşatıp evrensel değerlerle birleştirerek “gelecekle köprü kurma gayretleri” olduğunu bildirdi.

Deprem bölgesindeki ziyaretlerinden söz eden Mete, hayat boyu öğrenme kurumlarının bölgede yaygın bir biçimde faaliyet yürüttüğünü aktardı. Mete, bunun kolay olmadığına şöyle değindi:

“Pandemi, salgın ve afetlerle hayat boyu öğrenmenin ne kadar önemli bir argüman olduğunu gördük. Bu, asla örgün eğitimin bir alternatifi değil fakat başka bir alanda, başka bir çalışmayı gerektiren bir disiplin.”

FUAR, 26 KASIM’DA BİTECEK

Her gün saat 10:00-19:00 arasında yapılacak fuarda üniversiteler, halk eğitim merkezlerinin de aralarında bulunduğu birçok kurum yer alıyor. Deneyim paylaşımı, dinleti ve atölye çalışmalarının yapılacağı fuar, 26 Kasım’da sona erecek.