Siyaset

Özel’den eylem çağrısı

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Asgari ücret artsın istiyorsanız bu akşam saat 21.00'da ışıkları açıp kapatın" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı açıklamalarda Türkiye genelinde ışık açma kapama eylemi çağrısında bulundu. Özel, Madımak Katliamı'nın 31. yılına ilişkin olarak "Geçen hafta Sivas'taydık. 31 yıllık bir insanlık ayıbının ve insanlığa karşı işlenen bir suçun 31. yılında, hala birinci yılındaki kadar tepkili, acıyı yüreğimizde hissederek ve adalet arayışımızla birlikteydik" dedi.

Özel, konuşmasına şöyle devam etti: "Madımak'ta katledilen 33 canımızın anısına, 31 yıldır bu acıyı yüreğinde hisseden, kendi acılarını yaşarken haksızlığa uğrayan herkese örnek teşkil edecek şekilde dayanışma içinde olan ve davayı sabırla takip eden hukukçu dostlarımızı saygıyla selamlıyorum."

'YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ'

Özel, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Sivas'taki acı henüz dinmemişken Erzincan Başbağlar'da 33 can daha kaybettik. Bu olaylar, Türkiye'de bir mezhep çatışmasını tetiklemek, insanları birbirine düşürmek ve ülkemizi zaafiyet içine sokarak ele geçirmek amacı taşıyan karanlık planların bir parçasıydı. Türkiye'de Aleviler ile Sünniler, Türklerle Kürtler kardeştir. Onları birbirine düşürmeye çalışan kim varsa kalleştir. Tüm Türkleri, Kürtleri, Alevileri, Sünnileri birlikte selamlıyoruz. Yaşasın halkların kardeşliği."

“CEMEVLERİ İBADETHANE OLARAK KABUL EDİLİNCEYE KADAR TAKİPÇİSİYİZ”

Özel, "Eşit yurttaşlığa, anayasa önündeki eşitliğe dikkat çekiyoruz. Cemevleri ibadethane olarak kabul edilinceye kadar bu mücadelenin takipçisiyiz" dedi.

“HAK ETTİK AMA OLMADI”

EURO 2024'te çeyrek finalde elenen A Milli Futbol Takımı hakkında konuşan Özel, "Hak etmiştik ama maalesef futbolun cilveleri ve haksız cezalar nedeniyle kupaya veda etmek zorunda kaldık. Takımımızın ve Türkiye'nin tüm renklerini kucaklayan herkesin bu başarısını kutluyorum" dedi.

'REÇETE SOLUN ELİNDE'

Özel, Sosyalist Enternasyonalin Avrupa Komitesi'nin ilk toplantısına katıldıklarını belirterek, "Aşırı sağ ve neoliberal politikalarla mücadelenin reçetesi solun, sosyal demokratların elindedir" dedi.

İNGİLTERE VE FRANSA SEÇİMLERİ

İngiltere ve Fransa seçimlerine değinen Özel, "İngiltere İşçi Partisi parlamentoda büyük bir çoğunluğu sağladı. Fransa'da ise demokrasi güçleri birleşerek birinciliği elde etti" dedi.

“İLK SEÇİMLERDE İKTİDAR OLACAĞIZ”

Özel, erken seçimle ilgili olarak, "CHP'ye oy verdiğinizde cebinizdeki paranın 10 kat değerli olduğunu göreceksiniz. İlk seçimlerde partimiz iktidar olacak, Türkiye zenginleşecek ve herkes rahatlayacak" ifadelerini kullandı.

“KENDİ UÇAĞIMIZLA GİDİYORUZ”

Erdoğan'ın açıklamalarına yanıt veren Özel, "20 Temmuz'da Kıbrıs'ta olacağız. Kendi uçağımızla gidiyoruz. Erdoğan'ın kafası karışmış olabilir ama tüm uçaklar CHP’nin uçaklarıdır" dedi.

“KADININ SOYADINA DEVLET OLARAK KARIŞAMAZSINIZ”

Kadının soyadı ile ilgili düzenleme hakkında Özel, "Kadınlar kararlarını kendileri verirler. Devlet olarak karışamazsınız" dedi.

“1 MİLYONUN DİPLOMASINI ÇALACAKLAR”

Öğretmenlik Meslek Kanunu'na tepki gösteren Özel, "1 milyon öğretmenin diplomasını çalacaklar. Bu en büyük emek ve umut hırsızlığıdır" dedi.

"TÜİK OLMASAYDI MAAŞLAR DAHA YÜKSEK OLACAKTI”

TÜİK'in enflasyon verilerine tepki gösteren Özel, "TÜİK, vatandaşın cebinden para çalıyor. Maaşa yapılan zam TÜİK'in verdiği rakamla yapılıyor. TÜİK olmasaydı, doğru rakam olsaydı, maaşlar daha yüksek olacaktı" dedi.

SREBRENİTSA ÇİÇEĞİ DETAYI

Özel, bugün grup toplantısında giydiği cekete 1995 yılında Bosna-Hersek'teki savaş sırasında gerçekleşen Srebrenitsa katliamının resmi olmayan bir sembolü olan Srebrenitsa Çiçeği’ni takarak geldi.

VELİ AĞBABA’DAN KAYISI İKRAMI

CHP Malatya Milletvekili ve  TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi Veli Ağbaba, memleketi Malatya’dan getirdiği kayısıları grup toplantısında milletvekilleri ve basın mensuplarına ikram etti.