TBMM Grup Toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “CHP olarak küfeyi istiyoruz. Millet sana küfeyi verdi, küfenin içine emekliyi koyuyorsun taşıyamıyorsun, asgari ücreti taşıyamıyorsun, ağır geliyor. Tarım, çay üreticisi ağır geliyor. Milletin efendisi denen çiftçiyi taşıyamıyor ama 47 firmanın vergi borcunu silelim deyince küfeyi taşıyor. Yandaş müteahhitler ağır gelmiyor, 10 bin liraya geçinene asgari ücret ver diyorum ağır geliyor. Bırak ben taşıyacağım, ver küfeyi. 10 bin lirayı 12 bin 500 lira yapmış, ağır geldi diyor. Müteahhitlerden silinen borcun 20'de 1'i. Arkadaşlar emekliyi taşıyamayanlar, asgari ücretliyi küfesinde çok görenler iktidar kulisindeler. Emekliyi yük değil, derdinin sırtlanılmasını onurlu vazife bilenler, asgari ücretini Hans'tan az yapmayacak olanlar sizlersiniz. Bu yükü taşımaya hazır mısınız? Gidin ve onlara gösterin hangi yük ağırdır. Biz milleti yük görmeyiz. Küfeyi taşıyamayanlar çıkarın, biz taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

"SİZ ÖNCE VİCDANINIZLA HESAPLAŞIN"

MHP ve AK Parti'ye oy verenlere seslenen Özel, "Eğer tarihin en ağır şartlarını yaşamıyorsanız, bakkalda, markette, pazarda alışveriş yaparken keyfiniz yerindeyse Cumhur İttifakı'na oy verin. Ama AK Parti iktidara geldiğinden beri 5 çeyrek altın kaybetmişseniz, Devlet Bahçeli’nin söylediklerini cüzdanınızda görmüyorsanız, sizin yeriniz sözde milliyetçilerin yanı değil, bu milletin derdi ile dertlenen Türkiye İttifakı’ndadır" dedi.

Özel, Devlet Bahçeli'ye de seslenerek, "Size bir tek şey söylemek isterim. O ikisi, hani bütün örgütün yaka silktiği o ikisi... O ikisi yazıyor, çiziyor, saldırıyor. MHP'nin o ikisini savunan kimsenin olmamasından ve herkesin yaka silktiği o ikisinin partinin pozisyonunu ve sizin zorluklarınızı farkındayım. Nereye gitsem, kimle konuşsam, herkes sorunun ne olduğunu biliyor" ifadelerini kullandı.

Özel, sözlerine şöyle devam etti: "Şimdi o ikisi, 154 kişilik bir liste yapmış, mahkeme geri çevirmiş. Şimdi bizimle hesaplaşacaklarmış. Sayın Bahçeli, bir hesaplaşma olacaksa, 154’ümüzle istedikleri gibi hesaplaşsınlar, siz vicdanınızla hesaplaşın. Sizin onayınızla Ülkü Ocakları Genel Başkanı olmuş biri Ankara’nın ortasında vurulmuş. Vurulduğu andan itibaren o ikisinin verdiği haberler ortada; bir kişi tweet atmamış"

"ÖTENAZİ KELİMESİ ÇIKARILINCA SORUN ÇÖZÜLDÜ SANMAYIN"

Sokak hayvanlarıyla ilgili düzenleme uzun süredir gündemde olduğunu ve konuya CHP olarak en net yaklaşan parti olduklarını ifade eden Özel, “Sorun yoktur diyenlerden değiliz. Çare ölüm diyenlerin karşısındayız. Türkiye’de sokak hayvanları var mı evet var. Bu sorun sınıfsal bir riske girmek gibi bir probleme evriliyor. İşinize kendi aracınızla gidebiliyorsanız belki de sizin için sokak hayvanı problemi yoktur. Ancak yoksul bir mahallede işinize yürüyerek gitmek zorundaysanız, sokak hayvanı problemi vardır. Ama bir ay tutalım, sahiplenilmeyeni ötanazi yapalım demek. Hayvan dostlarına, gençlerimize başta grubum olmak üzere buna aylardır itiraz eden herkese hiç değilse ötanazi kelimesini çıkardıkları için yürekten teşekkür ediyorum. Ancak sorun çözülmemiştir. Fiilen katliamlar devam etmektedir.

Kanun bu konuda belediyelere görev vermektedir ama para vermemektedir. Zaten belediyelerin yurtdışından buldukları kredilere cumhurbaşkanı ve Mehmet Şimşek tarafından imzalanmamaktadır. Karşımızda yasa tasarısının ilk halini destekleyenlerin oranı yüzde yedi. Bu kanunu destekleyen kimse yok. Ötenazi kelimesi çıkarılınca sorun çözüldü sanmayın.  Adamın köpeğini köpekler parçalamış, onu alıp komisyona getirmeyi biliyorsun. Sorunun çözümü için gerekli kaynağı vermiyorsun. Buradan bu ikiyüzlülüğü milletime şikayet ediyorum. Sorunu çözmek yerine buradan siyaset devşirenler var” dedi.

“TÜİK HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK”

TÜİK ile ilgili parti olarak suç duyurusunda bulunduklarını aktaran Özel, “ Kirayı 5800 lira sayan TÜİK, yıllık enflasyonu da yüzde 71 olarak açıklamış. Uzaklarda aramayalım, gidelim bu enflasyonu TÜİK'te araştıralım dedi. Biz de binaya girip, binadaki enflasyonu ölçtük. TÜİK yemekhanesinde bir yıl öne aynı yemek 35 lira. Bugün 170 lira. TÜİK'in yemekhane enflasyonu yüzde 385, sokaktaki enflasyon yüzde 71. TÜİK çalışanlarına şunu söylemek lazım. Her gün yemeğinizi alırken geçen seneki yemek fiyatıyla bunu, bir sonraki zamdan sonra da maaşınıza yapılan zamla bunu karşılaştırın. 

Gittik, İstanbul-Londra market araştırması. Kurum İstanbul Planlama Ajansı. Kıymanın bir kilosu Londra'da 282 lira, Şişli'de 419 lira. Süt Londra'da 27, Türkiye'de 39 lira” dedi.

“MİLLİ EGEMENLİK PARKI MECLİS SINIRLARINA DAHİL EDİLSİN”

TBMM’nin yanında bulunan Milli Egemenlik Parkı hakkında konuşan Özel, “Sayın Yerlikaya Çankaya'daki o parkı "Gösteri ve toplantı alana uygun değil. Polisin kontrolünde de izin veremeyiz" diyordu. Sayın Kurtulmuş da "Aman ne güzle keşke bu Milli Egemenlik parkı, mecliste sesini duyurmak isteyen gelip burada söylese" dedi. baktık Meclis başkanı özgürlük kürsüsünden yana. Çankaya Belediyesi ise o parkı özgürlük parkı olarak meclis sınırlarına dahil ederse bu sorun ortadan kalkar ve sadece sesini duyurmak isteyenler o kürsüde yerini alır” dedi.

Muhabir: Muhammed Ali Yahşi