• Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

2008'de Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Metal Öğretmenliği bölümüne girdim. Okulda bulunduğum yıllarda bu platformu kurarak hayata, insanlara iyi dokunuşlarda bulunmak istedik. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde de Engelliler Şube Müdürlüğü'nde çalışıyorum. Orada da engelliler için hizmet veriyorum.

• Gazi Üniversitesi Yardım Gönüllüleri Öğrenci Platformu'nun kurulma aşamasını anlatır mısınız?

Kanser hastası bir çocuğa kan aramakla başladı, platform süreci. Bir çocuğumuzun kana ihtiyacı vardı biz de o kanı aradık, bulduk, sonra annesi 'Ziyaretimize de gelebilirsiniz' dedi. Sonra hastanede çocukları ziyarete gitmeye başladık. Ardından da 3 arkadaş bu topluluğu kurduk ve 'Ne yapabiliriz' diye düşündük. Hatta o günden sonra her gün iki kişi hastanedeki çocukları ziyarete gitmeye başladı. 10 yıldır her gün gönüllü iki arkadaşımız çocukları ziyarete gidiyor.

• Gazi Üniversitesi Yardım Gönüllüleri Öğrenci Platformu neyi amaçlıyor?

Platformu kurduktan sonra ilk olarak etkinliklerde bu çocuklar için 'Ne yapabiliriz?' sorusuna kafa yorduk. Sonra kan bulmakla devam ettik, daha sonra çocukların birtakım ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık. Daha sonra bu yardım gönüllüler ve etkinlikleri artarak devam etti. Bu etkinliklerde hasta çocukları mutlu etmek için bir araya geliyoruz. Hava değişimi onlara iyi geliyor. Onların hastane odalarından çıkıp başka bir dünyayı görmeleri onları da bizleri de çok mutlu ediyor.

ONLARIN DAHA ÇOK MORALE İHTİYACI VAR

• Hastalarınızla ilgili bilgi alabilir miyiz?

Hastalarımız daha çok onkoloji hastaları. Biliyorsunuz ki onların moral ve motivasyona daha çok ihtiyaçları var. 2009 yılında başlayan bir proje. 2040-2050 yıllarını da görmek istiyoruz. Bu etkinliklerle ihtiyacı olan çocuklara dokunabilmek istiyoruz. Amacımız şu sokakta kötü insan sayısı çok fazla. Biz iyi insan sayısını; artırmayı hedefliyoruz. 'Nerde buluşturabiliriz bu iyi insanları' diye sorduk kendimize, cevabı 'sosyal sorumluluk'tu. Hastanede ilk önce yönetimle görüştük. Önce kan bulacağız dedi, kan gönüllüsü olduk, daha sonra ziyaretlere geldik, çocukların gönüllüsü olduk, daha sonra çocukların aileleriyle tanıştık, ailelerin gönüllüsü olduk. Tüm hastanedeki çocuklara yardım etmek istediğimiz için Gazi Hastanesi'nin gönüllüsüyüz.

• Peki etkinlik başlangıçta neredeydi nerelere geldi?

İlk başladığımızda tabi bu kadar büyüyeceğini biz de hayal etmiyorduk. İlk yıllar önce ilk olarak yılbaşında yapmıştık etkinliğimizi. Yılbaşındaki etkinlik büyük bir şölen oldu. O etkinlikten sonra çocuklar abi bu etkinlik gibi tekrar ne zaman yapacaksınız? Biz de en yakın zamanda dedik, en yakın zaman da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'ydı. 23 Nisan'da tekrar bir etkinlik daha düzenledik. O daha da görkemli oldu. Bu çocuklar her zaman etkinliklere katılamayabiliyorlar, o nedenle okulların tatil günlerinde karne günlerinde de düzenledik. Daha sonra okullar açılırken yapıyoruz. Yani en az üç ayda bir çocuklara etkinlikler düzenliyoruz.

• Etkinliklerde neler var?

Bu etkinlikler sadece eğlenceden ibaret değil. Çocuklara iç çamaşır takımlarından, pijama takımına, diş fırçası, diş macunu, zeka tahtası, zeka kübü, boyama tahtası-boyama kalemi, satranç takımı gibi daha birçok hediye ve çocukların hastanede ihtiyacı olan birçok şeyi karşılamaya çalışıyoruz. Bu bir sosyal sorumluluk projesidir.

• Buradan insanlara söylemek istediklerinizi anlatır mısınız?

Öncelikle kimse bize yardım etmek hediye almak zorunda değil. Ama lütfen buradaki hasta çocuklarımızı unutmasınlar. Onlara yardım etsinler. Bu çocuklar onlardan sadece sevgi bekliyorlar. Buradan bize platformumuza, etkinliklerimize destekçilerimize herkese teşekkürler ediyoruz.

ÇOCUKLARIN YÜZLERİNİ GÜLDÜRDÜLER

Gazi Üniversitesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı hocalarının işbirliğiyle Gazi Üniversitesi Yardım Gönüllüleri Öğrenci Platformu kanser tedavisi gören çocuklar için yeni yıl etkinliği düzenlendi. Etkinlikte konuşma yapan Gazi Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Demircan, tedavi gören çocukların mutluluğunu ve iyiliğini görmenin son derece sevindirici olduğunu söyledi. Demircan, 'Yönetim olarak bu mutluluğa ortak olmak için bu izni veriyoruz ve yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu program büyük bir sivil toplum aktivasyonuna sebep oldu. İnanılmaz derecede herkes yardım etmek için sıraya girdi. Bir kısım yardımları geri çeviriyoruz çünkü yeterince yardım ettiğimiz ve düzenli sistem oluşturduğumuz için bir yandan da çocukların sağlıklarını korumamız gerekiyor. Okul öğretmenlerimize ve sivil toplum kuruluşlarına çok teşekkür ediyoruz. Çocuklarımızı mutlu ve sağlıklı görmek, ailelerini sabırlı ve iyi şekilde görmek en büyük mutluluğumuz.' diye konuştu.

Gazi Üniversitesi Yardım Gönüllüleri Platformu Sözcüsü Emrah Altuntaş etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, şöyle konuştu: 'Bu etkinliklere dışarıda destek verenlerin yanı sıra bize içeride de sonsuz derecede katkı sunan, destek veren hocalarımız var. Yıllar boyunca bizim kahrımızı çekmiş, bizi hiçbir zaman geri çevirmeyen, her fırsatta bize desteklerini esirgemeyen ve her platformda, her aşamada bize sonsuz katkı sunan Başhekim Ahmet Demircan hocama teşekkür ediyorum. Topluluk 10 yıl önce kuruldu. Topluluk ben ve birkaç arkadaşım tarafından yaklaşık 10 sene önce topluluk kuruldu. İlk kurulduğunda üniversite öğrencilerine yönelik bir topluluktu sonra çok fazla katılım oldu. Üniversite dışından, meslek hayatından katılan insanlar oldu. Ev hanımları da katılmaya başladı. Böylelikle topluluğumuz büyüdü.' ifadelerinde bulundu.

Etkinlikte konuşan platform gönüllüsü Büşra Kılıçaslan, 'Bugün burada etkinliğe emek harcayanlara özellikle teşekkür ediyorum. Ben de bugün için İstanbul'dan geldim. Sosyal medya fenomenleri de bu etkinliğe büyük destek sağlıyor. Onlara da buradan teşekkür ediyorum. Burada bize kapılarını açan hastane yönetimine ve burayı süsleyen emek harcayanların büyük katkısını göz ardı edemeyiz. O nedenle hepiniz büyük işler başardınız, burada olmaktan çok mutluyum.' dedi. Konuşmaların ardından etkinlikte sihirbaz gösterileri, dans şovları ile çocuklara keyifli anlar yaşatıldı.

Editör: Haber Merkezi