Taze kekik kokusu rengarenk sofralar ve uzayan akşamlara eşlik eden kahkahalar...Her sofranın ayrı bir ruhu olduğunu düşünen BegümNurdoğdu ve Ali Adıgüzeliştebu düşünce ile yola çıkmış. Genç tasarımcılaryemek sofralarını renklendirmek için rengarenk tasarımlara imza atıyor.Nurdoğdu ve Adıgüzel'in sabah kahvaltıları, bol sohbetli çay saatleri ya da tüm ailenin buluştuğu kalabalık ve eğlenceli akşam yemeklerinde özenle hazırlanan sofralar için renkli ve desenli suplerunnerlarıbüyük ilgi görüyor. Nurdoğdu ve Adıgüzel, doğadan aldıkları ilham ile farklı seçenekler sunuyor. Günün moda renklerini evlerinize taşıyan Nurdoğdu ve Adıgüzel, yaptıkları tasarımlarda pembeden griye, uçuk yeşilden kırmızıya kadar uzanan geniş yelpazesi ile de dikkat çekiyor.

OYUNCAK YERİNE İPLER VE KUMAŞLARLA GEÇEN BİR ÇOCUKLUK

Rengarenk yaz çiçeklerinden özel konseptler tasarlayan Ali Adıgüzel, çocukluğundan bu yana tekstilin içinde olduğunu belirterek, 'Üretmeyi, tasarlamayı seven tekstilci bir aileden geliyorum. Çocukluğumdaoyuncaklarla oynamak yerine iplerle, kumaşlarla oynardım. İstikamet o zamandan beri de pek değişmedi.Üniversite de Makine Mühendisliği bölümünü okumaya başlamama rağmen,üniversite 2'inci sınıftayken tekstil mühendisliğini de okumaya hak kazandım. Böylece iki mühendislik dalından da mezun oldum. Hayalim hep üreteceğim bir iş yapmaktı.' dedi.

'Muhabbetle hazırlanan sofraların lezzeti de ayrı güzel oluyor' diyen Adıgüzel, bu düşünce ile yola çıktığını belirterek, 'Sofralar, sevdiklerimizi ağırladığımız en çok bir araya geldiğimiz buluşma noktalarıdır. Bizim bu işi düşünme, analiz etme, karar alma ve başlama noktamız da tam burası oldu. Yemek masası. JSeverek hazırladığımız yemeklerimizi sunarken yemeğin lezzetini sunumun güzelliğiyle birleştirmeyi ve bunun için de farklı materyalleri kullanmayı seviyoruz. Görsel bütünlüğü sağlamak için supla runner bu konuda çok geniş bir renk ve desen yelpazesine sahip.'

SUPLA RUNNERLARIN ÖMRÜ DAHA UZUN

Supla runner ile Amerikan servis arasındaki farklara değinen Adıgüzel, konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Amerikan servisler işletmelerde temizliği kolaylaştırma amacıyla daha çok kullan at malzemelerden üretiliyor. Supla ise hem görsel şıklığı hem kolay temizlenebilirliği hem de içerisinde kullanılan ahşap materyaller sayesinde masaların da ömrünü uzatması sebebiyle daha çok tercih ediliyor.Ayrıca Supla ile kombinleme de kullandığımız farklı renkler ve desenlerdeki runnerlarmasadaki bütünlüğü sağlarken yemek yediğiniz ortamı restaurant mutfağı görüntüsünden uzaklaştırıp daha samimi bir ambiyans oluşturuyor.Müşteri memnuniyeti ve devamlılığını önemseyen işletmelerde de yaygınlaşma sebebinin bu olduğunu düşünüyoruz.'

'KİŞİYE ÖZEL KOMBİNASYONLAR'

Suplaların içinde 5 milimetre kalınlığında medefe (mdf) kullandıklarını belirten Adıgüzel, dışında ise sıvı itici özelliği bulunan, leke tutmayan, silinebilir ve yıkanabilir özelliklerde tercihe göre dijital baskılı ve baskısız olmak üzere 1'inci sınıf kalite de olan kumaşları kullandıklarını söyledi. Suplaların üzerindeki kumaşın arkasının lastikli olduğunu bu nedenle kolayca çıkarılıp yıkandığını belirten Adıgüzel, kişiye özel kombinasyonlarda yaptıklarını söyledi.

'ESKİDEN HERKESİN EVİNDE DİKİŞ MAKİNASI VARDI'

29 yaşında iki kız çocuk annesi olan Begüm Nurdoğdu ise, sofraları renklendirmek için rengarenk tasarımlara imza attıklarını belirterek, yaptıkları tasarımlarda günün moda renklerini seçtiklerini ve pembeden griye, uçuk yeşilden kırmızıya kadar uzanan geniş yelpazeli tasarımlar yaptıklarını kaydetti. Nurdoğdu, 'Sosyal çevreniz geniş ve misafirleri seven bir insansanız, eşinizi dostunuzu mutlu etmek, özel hissettirmek için yeni ve farklı şeylere ilgi duymak kendiliğinden gelişen bir durum oluyor sanırım… Desenler, renkler ve kumaşlarla insanların duygu dünyasına dokunmak çok güzel bir duygu. Az da olsa bir alt yapınız ve merakınızı üretmeye yönlendirerek önemli bir adım atmış oluyorsunuz.Eskiden herkesin evinde bir dikiş makinesi vardı ve bu makineyle dikiş yapmak benim en sevdiğim uğraşlarımdandı, daha erken yaşlarda almış olduğum dikiş eğitimi ve sertifikası tasarımlarım da çok işime yaradı diyebilirim.'

Bu işe başlamasının en büyük etkeninin Ali Bey olduğunu belirten Nurdoğdu, 'Ali Bey; tekstilci bir aileden geliyor, işin mutfağında yetişmiş vetasarım becerisi çok yüksek; renkler ve desenlerle harikalar yaratabiliyor. Yemek yapmayı seven ve görselliğe de önem veren biri olarak, sık sık bir araya gelip ailece şenlendirdiğimiz sofralarımızı kendi üretimimiz supla runner takımları ile renklendirmek ikimiz içinde keyifli bir atılım oldu.' diye konuştu.

'100 TL'DEN BAŞLIYOR'

Supla runnerların fiyatlarının ortalama 100 TL' den başladığını belirten Nurdoğdu, talebe göre; supla ve runnerlara masa örtüsü ve peçetelereklendiğinde fiyatların değiştiğini söyledi.

Nurdoğdu, 'Her bütçeye uygun çalışma yapabiliyor olmamızda ki en büyük etken, arkamızda 40 yıllık tecrübeye sahip ortağımın aile firmasının toptancı olarak bize destek sağlaması, dikimlerimizin profesyonel ustaların ellerinden çıkmış olmasını sayabiliriz.Bu sektörde hem tecrübe hem de ürünlerin ana malzemesine toptancı bir ekiple çalışmak bu yolda adımlarımızı daha hızlı ve daha büyük atabilmemizisağladı.' dedi.

Tasarımlarının internet üzerinden satıldığını belirten Nurdoğdu,'Supla_runner_design, baharhomecollection, Supla_marketinstagram hesaplarından iletişime geçebilir ve siparişinizi verebilirsiniz. Bize ait olan bu 3 farklı instagramhesabıyla, bize kolay ulaşabilir, istediğiniz renk ve desenli kumaşı beğenip diktirebilirsiniz.' diye konuştu.

'HER EVDE VE HER SOFRA DA OLMAK İSTİYORUZ'

Yaşadıkları coğrafyanın sofra kültürünün zenginliğinin ve hayallerini sürekli büyüttüğünü ifade eden Nurdoğdu, 'Bu sektörde markalaşmak, bir çok insana iş imkanı sağlayabilecek bir kuruluşa dönüşüp, ürünlerimizle ve enerjimizle her ev de ve her sofra da kendimize yer bulabilmek istiyoruz. Yaptığımız bir ürün satın aldığında mutluluk duysun istiyoruz. Bunun için de çok fazla çalışıyor ve müşteri memnuniyetini her şeyden üstün tutmaya özen gösteriyoruz.Sadece ürünlerimize garanti değil, satış aşamasına kadar müşterilerin ihtiyacına ve isteklerine önem gösteriyoruz, satış sonrası da her türlü soru, eleştiri ve önerisine kulak vermeye çalışıyoruz. Bu sayede kalıcı olabileceğimizi ve büyüyebileceğimize inanıyoruz.' ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi