Hindistan mutfağının nefis tatları 16-18 Nisan'da Ankaralıların beğenisine sunuldu. Şef Picu, Hint yemeklerinin baştan çıkartıcı aromalar ve Hindistan'dan gelen baharatların lezzeti ile mükemmel bir yemek deneyimi yaşattıklarını kaydetti.

'BİZİM KÜLTÜRÜMÜZE KARŞI ÇOK HOŞGÖRÜLÜ''

Ünlü Hintli şef Rahul Gomes Pereira'yla bir araya gelerek Hindistan'ın zengin kültürünü ve eşsiz mutfağını konuşurken Şef Picu, Türkiye'yi nasıl bulduğu konusundaki sorularımızı yanıtlarken, Türk insanlarının çok sıcakkanlı ve misafirperver olduğunu dile getirerek şunları söyledi: ''Türkiye'de gördüğüm herkes çok güler yüzlü, misafirperver bu yönleri Hindistan'a benziyor ve bunu çok sevdim. Türk halkı, bizim kültürümüze karşı da çok hoş görülü.. İlk kez Ankara'ya geldim iki gün oldu burayı çok keşfetme şansım olmadı ama daha önceden de bir İstanbul ziyaretim olmuştu.''

'TÜRK MUTFAĞIYLA BÜYÜK FARKLILIKLARIMIZ VAR''

Türk ve Hindistan mutfağındaki farklılıkları aktaran Şef Picu, 'Denediğim Türk yemekleri baharat bakımından zayıf, bunun yanı sıra Türk mutfağıyla pişirme yöntemlerimiz de fark ediyor. Bu anlamda büyük farklılıklar olduğunu söyleyebilirim. Hint mutfağına hayranım. Neredeyse hiçbir yemeği ayırt etmedim. Hint mutfağı içinde yemek ayırt etmem zor ama Hindistan'a özgü tavuk yemeğine bayılırım.' diye konuştu. Hint mutfağında acı, tatlı, ekşi olmak üzere her çeşit lezzeti bulmanın mümkün olduğunu ve içerisinde farklı aroma ve baharatlar barındırdığını belirten Şef Picu sözlerini şöyle sürdürdü: 'Hint yemeklerinin özü, kokulu baskın baharatların doğru şekilde kullanımından geçer. Hint mutfağında et ya da sebze yemekleri öğünün tamamını oluşturmaz. Sunulan yemeklerin yanında mutlaka pirinç ya da ekmek ve onlara eşlik eden Chutney (bir tür aromatik marmelat), ufak atıştırmalıklar, yoğurt ve Dal gibi mercimekten yapılan koyu bir çorba bulunur. Hint mutfağının genel özelliklerine bakıldığında tatlılarda yoğun olarak tarçın, etlerde ve özellikle tavukta yoğunlukla köri kullandığı görülür. Hint mutfağında köri gibi sıkça tüketilen bir diğer gıda ise pirinçtir.' Hint mutfağının ünlü yemeklerine de değinen Şef Picu şunları söyledi: 'Hint mutfağının en ünlü yemeklerinden biri ise samosadır. Samosa bir nevi patatesli börektir ancak içindeki patatesli harç oldukça acıdır. Hint mutfağında unlu besinlerin genel adına da Roti adı veriliyor. Rotiler pişirilme şekillerine göre farklı isimler alırlar. Bazı bölgelerde chapati, bazılarında ise roti adıyla anılan bu ekmeklerin hazırlanışında da yaygın olarak tam buğday unu tercih ediliyor. Mayasız hamurdan yapılan düz, yuvarlak pide. Yemeklerin yanında genellikle verilir, tereyağlı/tereyağsız servis edilir. Hindistan'ın yemek kültüründe içecek olarak çay önemli bir yer tutar. Hintliler çayı sütlü içerler ve çayı şekerle kaynatırlar. Güney Hindistan'da ise genel olarak kahve tüketirler.''

ŞEF PİCU HAKKINDA

Şef Picu, Oberoi Group bünyesinde bulunan restoranların en önemlileri arasında sayılan The Oberoi New Delhi, The Oberoi Mumbai, The Oberoi Bangalore ve the Trident Hyderabad'ın mutfağını yönetti. Sade ama cesur aromaları ve farklı mutfaklardan oluşturduğu tabaklarıyla sadece müşterilerden değil, eleştirmenlerden de tam not alan Şef Picu, kısa bir süre önce Marryam Reshii'nin 'Hindistan'da Takip Edilmesi Gereken Şefler' listesine girdi. 2016'da baş şefi olduğu Yeni Delhi'deki À Ta Maison (ATM) & Sazerac'da, başkentteki 'En İyi Avrupa Mutfağı Şefi' ödülünü kazandı. 2017'de ise yöresel Hint restoranı Jamun'un aşçıbaşısı oldu.

Editör: Haber Merkezi