• Öncelikle kendinizi ve sektöre nasıl başladığınızı anlatır mısınız?

1979 Ankara Kızılcahamam doğumluyum, evliyim ve 6 yaşında bir kızım var. 2003 yılı Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü mezunuyum. 2004 yılında Çanakkale Gelibolu'da vatani görevimi tamamladıktan sonra 2005-2007 yılları arasında Sanovel İlaç firmasında Kardiyovasküler grupta tıbbi tanıtım temsilcisi olarak çalıştım. 2008 yılında Ankara Siteler'de bulunan aile şirketimiz Durşen Sandalye Mobilya Tasarım firmamızın başına geçtim. İkinci kuşak olarak devam eden şirketimiz ahşap mobilyada ev, otel, restaurant, cafe ve bahçe mobilyaları üretimi yaparak hem kurumsal firmalara çözüm ortağı hem de kişiye özel butik mobilya üretimi ile sektörde emin adımlar ile ilerlemekteyiz.

• Pandemi sürecinde yaşadığınız sıkıntılardan bahseder misiniz?

Mobilya sektörü pandemide dekorasyon ve parakende bazında çok etkilenmedi ama bizim gibi endüstriyel mobilya üreten firmalar açısından yeni cafe, restoran ve otel açılmadığı için olumsuz etkilendi . Pandemi sürecinde yaşadığımız en büyük sıkıntı personelin atölyelerin iş çıkartamaması hastalığın ulaştığı atölyelerin kapalı olması zamanında teslimat yapamadığımız için işlerin uzaması gibi olumsuzluklar; iş hacmimizin daralması nedeniyle sabit giderler maaş, kira, vergi, stopaj, SSK ödemeleri konusu sıkıntılarımızın başlıcalarını oluşturdu.

• Mobilya sektöründe sanal fuarlardan söz ediliyor sizce bu sanal fuarların sektöre katkısı oldu mu?

Şu an için mobilya sektöründe sanal fuar uygulaması çok cazip olmayabilir zaten buradaki uygulamaları biz projelerde maksimum ve üç boyutlu uygulamalarda müşterileri sunuyorduk o yüzden bunun için biraz daha farklı çalışmalar yapılabilir. Bu bağlamda biz de 'evimde gör' uygulaması adıyla bir uygulamayı tasarladık. Bu uygulamayla cep telefonunuzda sayfamızdan seçtiğiniz ürünü akıllı telefonunuzun kamerasıyla evinizin istediği köşesine yerleştirebiliyoruz.

• Bu sektörde tüketici daha çok fonksiyonel ürünleri tercih ediyor, fonksiyonel ürünler nelerdir detaylandırır mısınız?

Yeni yüzyılda artık daha minimalist yaşam alanları tasarlanıyor 2 + 1 daireler 1 + 1 stüdyo daireler bunun için masa sandalye ve oturma grupları tasarlıyoruz. Hem ergonomik hem kullanışlı, açılabilir sandalye büyüyebilen masa, yatak olabilen koltuk gibi ürünler tasarlayarak müşterilerimizin değişen ihtiyaçlarına gelişen teknolojiyle birlikte yeni çözümler üretiyoruz. Müşteri memnuniyetine önem veriyoruz ve onlar için farklı yaşam alanları oluşturmaya gayret gösteriyoruz.

SEKTÖR İÇİN BEKLENTİLER

• Sıkıntılara karşı yapılması gerekenler ve beklentileriniz neler ?

Düşük faizli kredi verilebilir esnafa kira yardımı bütün sektörleri kapsayabilir yani sadece kapanan sektörler değil bütün sektörleri destekleyici programlar yapılabilir vergi ödemelerinde iyileştirmeler yapılabilir.

• Mobilya sektöründe online satışlarla ilgili neler söylersiniz?

Biz de bu dönemde online alışveriş sitesi açtık e-ticaret sayfamızda bütün ürünlere ulaşılabiliyor bu dönemde mağazamıza gelemeyen müşteriler için oradan alışveriş imkanı, ücretsiz kargo imkanı sunduk.

• Pandemi sürecinde en çok sattığınız ürünler neler oldu?

Pandemi döneminde en çok sattığımız ürünler bahçe mobilyaları dış mekan oturma grupları bahçe salıncağı teras koltukları gibi açık havaya özgü ürünler başı çekmektedir.

Editör: Haber Merkezi