Öncelikle dönerciliğe nasıl başladınız?

İlkokul döneminden bu zamana geçen 31 yıllık bir serüven. Abilerinizin hepsi dönerci olduğu zaman sizin de döner sevmeme gibi bir ihtimaliniz kalmıyor çocuk yaşta girdiğim döner dükkanında çıkmak hiç aklıma gelmedi ve mesleğimi geliştirerek dönerde mekanımıza gelenlerin geleneksel döner tatları yanında yeni ve farklı tatlar da katmak yaptıklarım arasında oldu.

FARKLI TATLAR

Türk insanının vazgeçilmez lezzetlerinden biri döner... Siz de bu lezzete farklılık katan nadir ustalardansınız bu farklılıklar nelerdir?

Her meslekte olduğu gibi dönercilikte de bilgi birikim tecrübe ve asla kaliteden ödün vermemek gerekir. Ayrıca döner ne kadar kaliteli de olsa sunum ve yanında verilen ekmeğin de önemi çoktur. Örneğin biz bunun için taş fırın yaptırıp siparişe göre gobit, lavaş, tırnak pide gibi müşterilerimizin isteğine göre döner kesilirken anında yapılan sıcak ekmeğin kalite kattığı kanısındayım. Aynı zamanda çedar soslu et dürüm, yulet dürüm, ya da fit dürüm gibi farklı tatlarımız var. Bu menüler tamamen bize özel menüler olarak mutfağımızda yerlerini alıyor. Bunun yanında mekanımızda günün çorbası da her gün isteyene servis edilebiliyor. Bizim sürekli gelişen bir menü anlayışımız var örnek verecek olursak son dönemde eklenen döner burger, yulet dürüm, fit döner bunlar gibi herkesin damak tadına uygun. Yemeyi seven veya diyet yapan, tereyağlı seven gibi her yaşa ve kesime hitap etme uğraşında olan bir anlayıştayız. Bizi farklı kılan budur.

Yulet dürüm ve fit döneri anlatır mısınız?

Yulet dürüm domates sos kaşar çedar peyniri isteğe göre karamelize veya normal soğan üzeri tereyağlı fırınlanmış dürüm dönerdir. Bunun yanında diyette olanlar ve spor yapanlar için de fit döner (ekmeksiz, salatayla sunulan) menülerimiz de mevcut.

SALGIN ÖNLEMLERİ…

Peki salgın nedeniyle aldığınız özel önlemler nelerdir?

Bu sorunuza öncelikle bütün dünyanın bu zor dönemde verdiği sınavdan bir an önce tüm insanlığın sağlığına kavuşması dileklerimi sunarak başlamak istiyorum. Bu noktada biz zaten gıda sektörü olarak hijyen koşullarına her daim çok önem vermek durumundayız, salgınla birlikte bu hijyen koşullarına daha fazla dikkat ettik ve etmeye devam ediyoruz. Öte yandan yemeğin lezzet ve kalitesiyle birlikte siparişin zamanında misafire sunulması da ayrı önem taşıyor.

Donercilikte lezzetinizin sırları nelerdir?

Dönerde etiniz çok çok önemlidir. Etiniz iyi olmazsa ne yapsanız nafile. Bunun yanında etin marine edilmesi (eti terbiye etmek), pişirilmesi, ateşinin yakınlığı ve sunum en önemli noktalardır.

Referansınız nelerdir?

Reklamdan çok kendi kendimize referans olduk. Bugünkü müşteri potansiyelimizin temeli kulaktan kulağa yayılarak oluştu. Çünkü damak tadı 10 reklama bedeldir. Bir güzel referans bin kişi demektir. Herkes için eşit aynı özeni gösterir herkesin memnun olması için elimizden ne geliyorsa yaparız. Aynı zamanda ister yurt içinden, ister yurtdışından herkesi rahatlıkla ağırlayabiliriz. Buraya döner yemeye gelen herkes müşterimiz değil misafirimizdir. O nedenle herkesi evimizde gibi ağırlar o şekilde lezzetler tatmasını isteriz. Bu düşüncenin bizi başarıya taşıdığını ve bu başarıyı devam ettireceğini düşünüyorum. İnsanların bu konuda güven telkinine ihtiyacı var. Bu noktada eşimiz dostumuz büyük referans oluyor. Profesyonel reklam çalışmaları zaten yapılıyor, reklama maruz kalabiliyor. Ancak bir yakınınızın fikri her reklamdan çok daha etkili oluyor. Bu yüzden biz kaliteye ve lezzete her şeyden önem veriyoruz. İnsanlar, güven konusunda global reklam şirketlerinden çok arkadaşının fikrine güveniyor. Burada ürünümüz için herkes çalışıyor ve emeğini ortaya koyuyor. Başarı için herkes taşın altına elini koyuyor.

VERGİLER YIL SONUNA KADAR ERTELENMELİ

Peki yaşadığımız koronavirüs salgınında işleriniz nasıl etkilendi?

Bu süreçte yetkililerden beklentileriniz neler? Her esnaf gibi bizim de işlerimiz bu salgında olumsuz etkilendi. Şu aşamada devletten esnaf olarak beklentim esnafa kredi ya da borç vermek yerine stopajların, vergilerin ve SGK pirimlerinin yıl sonuna kadar ertelenmesi esnafı rahatlatacaktır. Böyle bir karar özellikle biz orta gelirli esnafa büyük katkı sağlayacaktır. Salgın hastalığın ülkede görülmeye başlandığı mart ayından bu yana esnaf, hem iş yapamıyor hem de artan borç yüküyle boğuşuyor. Prim ödemeleri bir süreliğine ertelenen esnafın önemli bir bölümü, aranan ağır şartlar nedeniyle zor durumda. Destek paketi kapsamında, daha önce ertelenen vergi ve SGK primleri, hazirandan itibaren yeniden ödenmeye başlanacak. Ekim ayında ise hem o ayın hem de ertelenen dönemin vergi ve primleri ödenecek. Özellikle küçük ve orta gelirli esnafın bu borçları ödeyecek gücü çok azaldı.

Editör: Haber Merkezi