Palais Pastanesi sahibi Gökay Güner pasta ve pastacılık ile ilgili soruları cevapladı. Her şeye rağmen ayakta kalmayı başardıklarını anlatan Güner, 'Pandemide zorlansak da her şeye ragmen ayakta kalmayı başardık. Burada limonlu pastamızı bir yiyen kesinlikle tekrar yemeye geliyor. Ancak bunun yanında diğer ürünlerimiz de çok beğeniliyor. Bunun sırrı ise titizlik ve işimizi severek yapıyor oluşumuz' dedi.

• Öncelikle bu işe nasıl başladınız onu anlatır mısınız?

Nasıl başladığımı anlatmam için babamın bu işe nasıl başladığını anlatmalıyım öncelikle. Babam, küçük yaşta gurbete çıkmış. Ermenilerin yanında pasta ustası olan ağabeyinin yanında çırak olarak işe başlayan babam başarılı bir usta oldu. Bu iş babamdan bana miras kalan bir iş. Aslında baba mesleği. Küçük yaşlarda babamın dükkanına giderek ilk adımlarımı attığım bir serüven. Daha detaya inecek olursam, küçükken yaz tatillerinde tatlı tadında pastaneye gide gele öğrendim ve benimsedim mesleğimi. Şimdi de hem iş hem aşk oldu.

• Sizin en ünlü ürünleriniz nelerdir?

Bizim en favori ürünümüz, limonlu pasta ve sakızlı muhallebimizdir. En çok bu ürünleri sattığımız için söylüyorum ancak diğer ürünlerimizde çok tercih edilir. Müşteri ilişkilerimiz oldukça iyidir. Kalite ve temizliği seven ve arayan müşteriler için fazlasıyla hijyen ve titizlik bulabilirler pastanemizde.

FARK YARATMAK

• Sakızlı muhallebinizin ve pastalarınızın sırrı nedir?

Sakızlı muhallebi ve pastalarımızın lezzetli ve güzel olmasının birkaç sebebi var. Bu sebeplerin başında gerçekten kaliteli malzeme kullanıyor olmamız geliyor. Sakızlı muhallebi müşteri kitlemiz çok ilginçtir çünkü ünümüzü duyarak Ankara'nın en uzak yerlerinden bile gelenler var. İşimizi sevgiyle ve saygıyla yapıyor, ürünlerimize de sevgimizi katıyoruz ve ürünlerimizi aşkla üretiyoruz. Bu iş, marketler ve tezgah altı üretimler olmasına rağmen, kalite ve hijyeni bilen tüketicilerin olmasıyla fark yaratan ve bu farkla farkındalık yaratan aşkın sevgiye dönüşmesini sağlayan bir sektördür.

• Müşteri memnuniyeti konusunda öncelikleriniz nelerdir?

Bizim her müşterimiz özeldir. Kendini özel hissetmek isteyen her müşterimize kaliteli ürünlerimizle hizmet vermemiz kaçınılmazdır. Bu nedenle müşterilerimizle ilişkilerimiz hem samimi hem de kaliteli bir noktadadır.

• Pandemiyle birlikte insanlar hijyene çok daha fazla dikkat etmeye başladı bu konuda sizin aldığınız ekstra önlemler nelerdir?

Pandemi sürecinde çok çok ekstra önlemlere gerek olmamakla birlikte tabii ki dezenfektanlar, kolonyalar daha fazla hayatımıza girdi diyebilirim. Pastalarımızı ve ürünlerimizi üretirken özel almamız gereken bir önlem olmadı zaten her daim hijyen ve titiz bir ortamda yapılıyor. Bizim için en önemli olan temizlik ve hijyendir. Pandemi öncesi ve sonrası bu kuralımızdan taviz veremeyiz. Bizi biz yapan özelliklerimizdendir.

• Pastanecilikte ya da hayatta hedefleriniz nelerdir?

Bu iş cafe ve yabancı sermayeli cafelerin, marketlerin ve merdiven altı dediğimiz firmaların bize engel olmak istemelerine rağmen kaliteli insanların var olmasıyla güçlenen ve güzelleşen bir meslek. Bu meslek gerçekten zor ve tatlı. Zorluklarına rağmen, seve isteye yapmaya devam edeceğiz. Palais (Damaklardaki tatlı his)sloganıyla herkesi pastanemizde ağırlamak isteriz.

Editör: Haber Merkezi