Keçiören Şehitler ile Atatürk Kültür Merkezi arası hizmet veren Keçiören Metrosunu Kızılay'a uzatma projesi kapsamında süren çalışmalar, Ihlamur Caddesi esnafını mağdur etti. Caddedeki çalışmalardan sonra yol tamamen kapandı. Caddede yıllardır esnaflık yapan vatandaşların şikayeti üzerine bir yaya yolunun açılmasına karşın, esnafın mağduriyeti giderilemedi. Ihlamur Caddesi'ndeki esnaflar teker teker kepenk kapatmaya başladı. Esnaf, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden çözüm beklediklerini belirtti.

'MÜŞTERİLERİMİZİN YOLU KESİLDİ'

Kızılay Ihlamur Caddesi'nde işlettiği ayakkabı mağazasında 6 yıldır esnaflık yapan Kadir Keçeci, yaşadıkları mağduriyeti şöyle aktardı: 'Ben 6 yıldır burada esnaflık yapıyorum. Caddemizde daha da eski mağazalar var. Keçiören Metrosu'nun Kızılay bağlantısını oluşturacak inşaat çalışması ve Yüksek Seçim Kurulu'nun yeni binası burada yapılıyor. Çalışmalar yaklaşık 5 ay öncesinden başladı. Öncesinde Ihlamur Caddesi çok işlek bir haldeydi. Fakat bu çalışmalardan sonra mağazamıza gelen müşterilerimizin yolu kesilmiş oldu. Cadde şu an tamamen 'köhne' hale geldi. Akşam 17.00'den sonra buraya kimse gelmiyor. Metro inşaatı çalışmasından dolayı caddenin kapanması bir tarafa, bir de doğru dürüst bir ışıklandırma sistemi olmadığı için insanlar bu caddeye girmekten korkar hale geldi.' Ihlamur Caddesi'nde ekmek parasını kazanmaya çalışan esnaflar olarak gerekli mercilere şikayet dilekçelerini verdiklerini söyleyen Keçeci, 'Uzun bir aradan sonra kapanan caddeye bir yaya yolu açtırabildik. Tabi bu süreçte günlük siftahını yapamayan birçok mağaza kapandı. Bizler de ayakta kalmaya çalışıyoruz. Bununla birlikte caddenin ışıklandırılması ve kaldırımların onarılması için taleplerimizi yine Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ilettik. Ihlamur Caddesi'nin eski haline gelmesi için bir an önce harekete geçilmesini bekliyoruz. En azından cadde girişine bir tabela asılıp, insanları buraya çekebiliriz. İzmir Caddesi, gerekli hizmeti almasına karşın, hemen bitişiğinde yer alan Ihlamur Caddesi nedense o hizmeti alamıyor' ifadelerini kulandı.

'CADDENİN BAŞKA SORUNLARI DA VAR'

Mehmet Bolyurt, caddede yıllardır esnaflık yapan bir başka vatandaş olarak şikayetini şöyle dile getirdi: 'Hepimiz burada ekmek parasını çıkarmaya çalışan esnaflarız. Bu mağazaların kirası da o kadar da az değil. Tamam burada ciddi bir metro inşaatı çalışması başlatılabilir. Fakat göz göre göre buradaki esnafın mağdur olmasına neden göz yumuldu? Bir yetkili gelip de biz burada bir çalışma başlatacağız, sizin mağdur etmemek için şunu düşündük demedi. Tepkimizi dile getirdikten sonra bir yaya geçidi açtılar ama ben erkek halimle oradan geçmeye çekiniyorum. Herhangi bir ışıklandırma olmadığı için o geçitte uyuşturucu kullanan kişiler dolaşıyor. Müşterilerimiz oradan geçip de bizden nasıl alışveriş yapabilir? İnşaat çalışmasına karşı değiliz fakat burada tüm birikimini koyup mağaza açan esnafın durumu ne olacak? Kimisi iflas etti kimisi mağazasını kiraya verdi. Bizim başka sermayemiz yok ki burayı kapatıp başka yerde mağaza açalım.'

Editör: Haber Merkezi