Elmadağ Belediyesi ve Genç Medyacılar Derneği işbirliğinde düzenlenen kamp etkinliğinde gazeteciler dağ havasıyla nefes aldı. 15-16 Ağustos tarihlerinde Elmadağ Türkmen Yaylası'nda düzenlenen kamp etkinliği çerçevesinde Elmadağ Kargalı Mevkiinde Basın Hatıra Ormanında gazeteciler 300 fidanı toprakla buluşturarak can sularını verdi. Basını yalnız bırakmayan Elmadağ Belediye Başkanı Adem Barış Aşkın, 'Değerli basın mensuplarımız, büyük bir emekle ülkemizde ve dünyada olan biteni kamuoyuna ulaştırmak için gece gündüz demeden büyük bir gayret ve özveri ile çalışıyorlar. İlçemizde kendilerini ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduk. 2 gün süren kampın ardından, bizlerde onların adının olduğu bir hatıra ormanı olması için vesile olduk. Elmadağ Kargalı Mevkiinde Orman Bakanlığımızın izni ile hatıra ormanı alanı oluşturduk ve Genç Medyacılar Derneği'nin kıymetli basın emekçilerinin Elmadağ'da artık dikili bir fidanları var.' diye konuştu. CHP'li Belediye Başkanı Aşkın, Elmadağ Belediyesi'nin bu yeni dönemde sosyal projelerde atağa geçtiğini, ilçenin önümüzdeki dönemde hem sosyal olarak hem de ekonomik olarak daha da kalkınacağını belirterek, bu kalkınma için belediye başkanı olarak elinden geleni yapacağını aktardı. Elmadağ için önümüzdeki dönemde ciddi çalışmalar yapılacağını aktaran Aşkın, bunun için sosyal etkinliklere ağırlık verileceğini, öte yandan kalkınma için işadamları ile görüşmeler yapıldığına da dikkat çekti.

'ÇORAK TOPRAKLARDAN ÖĞRENCİLERE BURS ÇIKACAK'

Sosyal Belediyecilik anlayışı ile Kırsal Kalkınma projelerini birleştiren Aşkın, 'Yeşilköy Tarım Projesi' kapsamında, tarlamızda domates, biber, salatalık, patlıcan, fasulye, kavun, karpuz, çilek başta olmak üzere çeşitli ürünleri tamamen organik olarak yetiştiriyoruz. Elmadağ Tepebaşı, Samsun yolu kenarında, belediyemiz tarafından kurulan köylü ürünleri pazarında ürünlerin satışını yapıyoruz ve aracı olmadan, ürünler tarladan tüketiciye direk ulaşıyor. Buradan gelecek olan geliri, geleceğimiz olan gençlerimizin eğitimlerine katkıda bulunmak için burs olarak vereceğiz.' diye konuştu.

'İSTİHDAMA ÖNEM VERİYORUZ'

Elmadağ'daki istihdam konusu hakkında da değerlendirmelerde bulunan Aşkın, şunları söyledi: 'İstihdam konusunda biz diğer ilçelere göre daha rahatız. Bünyemizde çeşitli fabrikalarımız var. Bu fabrikalarımız, büyük fabrikalar ancak koronavirüs süreci, bu büyük fabrikalarımızın da bu süreçte istihdam yaratamamasına neden oldu. Ben istihdam yaratmaya ve üretime önem veren biri olarak bu noktada fabrika kurmak isteyenleri veya fabrikasının yerini değiştirmek isteyen yatırımcıları bizzat Elmadağ'a davet ediyorum. Buradaki amacım Elmadağ'a yatırımcı çekebilmek. Bu açıdan fabrikasını taşımak isteyen veya fabrika açmak isteyen yatırımcıların alt yapısına, projelerine destek veriyoruz çünkü bir fabrikanın bizim bünyemizde yer alması birçok işsiz kişinin derdine derman olacaktır.' Aşkın, 'Önümüzdeki yıl Kayadibi, Karacahasan ve Deliler bölgemizdeki Belediyemize ait olan araziler de ekilecek hale getirilecek. Seneye bu bölgelerde de sebze ve seracılık çalışmalarımız başlayacak. Üretken, halkın ihtiyaçlarını karşılayan bir belediye olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.' dedi.

ALT YAPI-ÜST YAPI ÇALIŞMALARI

Elmadağ'da alt yapı ve üst yapı çalışmalarının da hız kazandığını belirten Aşkın, 'Bir taraftan altyapı, üstyapı çalışmalarımızla ilçemizin çehresini değiştirirken, bir taraftan da sosyal projelerle toplumun her kesimine kucak açıyoruz. İlçemizin ve hemşerilerimizin ihtiyaçlarına çözüm üretiyor olmak ve memnuniyetlerini görmek bizim için en büyük mutluluk.' ifadelerinde bulundu. 'Vatandaşlarımızın gönül rahatlığı ile gelmesini bekliyoruz' diyen Aşkın sözlerini şöyle sürdürdü: 'Üreticiye destek vermek ve tüketicileri doğal ürünlerle buluşturmak, rahat alışveriş ve kolay ulaşım için diğer Pazar alanlarından bağımsız olarak Samsun yolu kenarına kurmuş olduğumuz Doğal Köy Ürünleri Pazar alanına köylülerimiz alın teri ile ürettikleri doğal ürünlerini getirerek haftanın her günü satışını yapabiliyorlar. Ankara'nın her ilçesinden kolaylıkla ulaşabilecekleri alanda kurduğumuz pazarımıza, doğal ürünlerden almak isteyen tüm vatandaşlarımızın gönül rahatlığı ile gelmesini bekliyoruz. İlçemize, ülkemize katkı sağlayan köylülerimizin de çiftçilerimizin de her zaman yanındayız.' Konuşmanın ardından Elmadağ Belediye Başkanı Adem Barış Aşkın'a Genç Medyacılar Derneği tarafından gazeteci yeleği hediye edildi.

'12 YILDIR EKİLMEYEN TARLAYI ÜRETİME GEÇİRDİK'

Elmadağ'da üretim konusuna önem verdiklerini ifade eden Aşkın, şunları söyledi: '12 yıldır ekilmeyen bir tarlamız vardı. Bu tarla, Elmadağ Belediyesi tarafından ekilerek üretim ve köylülere istihdam yarattığımız 22 bin 500 metrekarelik alan halini aldı. Biz bu tarlayı ekerek, birçok ürünün yetişmesine katkı sunduk. Bu tarladan tüm Elmadağ'a yetecek kadar ürün çıkmayabilir belki ama bizim amacımız tarlamızın olduğu bölgedeki köylülerimize hububat ve tahıl dışında da bir şeyler üretildiğini göstermekti. Ülkemizin üretim yönünden sıkıntıya girmemesi için herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Biz de, insanlarda üretimin önemine dair bir bilinç oluşturabilelim diye 12 yıldır ekilmeyen o tarlada üretim faaliyetinde bulunduk. Tarlayı ekerken bize, 'O bölgeden ürün çıkmaz' dediler ancak bugün geldiğimiz noktada birçok ürünün o tarlada ekildiğini söyleyebiliriz. Üstelik bu tarladan çıkan ürünler, Elmadağ'da okuyan öğrencilere destek oluyor. Biz de bununla gurur duyuyoruz.' Aşkın, 'Elmadağ Belediyesi Organik Halk Çiftliği kapsamında oluşturacağımız 'kooperatif' ve 'üretici market' ile de ürünleri markalaştırarak, ilçemizin tanıtımına ve üreten çiftçimize katkıda bulunacağız.' diye konuştu. Aşkın, 1940'lı yıllarda eğitim ve üretim konusunda öne çıkan ve birçok öğrencinin yetişmesine katkı sunan Hasanoğlan Köy Enstitüsü'nün Elmadağ ilçesinde yer almış olduğunu hatırlatarak, köy enstitülerinin önemine vurgu yaptı. Önümüzdeki yıl Türkiye'de ilk olacak Birinci Köy Enstitüleri Festivali'ni düzenleyeceklerini söyleyen Aşkın, 'Biz köy enstitülerini canlandırmak istiyoruz çünkü köy enstitüleri Anadolu'nun aydınlanması ve gelişmesine katkı sağlamıştır.' dedi.

Editör: Haber Merkezi