CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programı kapsamında bugün TBMM’deki koltuğunu 10 yaşındaki Dora Mimaroğlu’na devretti. Özel koltuğunu devrederken “Bu koltuğun önemli bir özelliği var. Bu koltuk bu ülkenin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün koltuğu” ifadesini kullandı. Özel, 10 yaşındaki Mimaroğlu’na yönelik “CHP Genel Başkanlarının kaç koltuğu var sence? Tam 83 tane. Bir tanesi bu. Bir tanesi Genel Merkezdeki koltuk. 81 ilde de il başkanlarımızın oturduğu koltuklar var. O koltuklar da Genel Başkanın. O olmadığı zaman Genel Başkan adına il başkanlarımız orada o görevi yapıyorlar. Ama tabi en kritik ve en önemli koltuk bu. Çünkü Meclis’teki koltuğu. O açıdan çok çok önemli. Ben şimdi büyük bir mutlulukla koltuğu sana teslim ediyorum” dedi.

Erdoğan: Aldığımız bu kararla batının bizim üzerimize nasıl saldıracağını çok iyi biliyoruz Erdoğan: Aldığımız bu kararla batının bizim üzerimize nasıl saldıracağını çok iyi biliyoruz

‘BAYRAMIMI DOYASIYA YAŞAMAK İSTİYORUM’

10 yaşındaki Mimaroğlu ise şunları söyledi:

“Herkese merhaba, benim adım Dora Mimaroğlu. Öncelikle, benim minik kalbimde hayatım boyunca unutamayacağım bir iz bıraktığı için Özgür beye çok teşekkür ederek konuşmama başlamak istiyorum. Dünyanın en değerli sözü bir çocuğa verilen sözdür. Ömür boyu etkileri hiç akıldan çıkmaz. Bana verdiği her 2 sözünü de yerine getirdiği için sevgili Özgür beyi hiç unutmayacağım. Ben henüz bir çocuğum ve burada sizlere boyumu aşan mesajlar vermeyeceğim ancak bir çocuk olarak içinde yaşadığım bu dünyaya ilişkin birkaç gözlemimi paylaşmak ve farkındalık yaratmak istiyorum. Ayrıca sözlerimi kısa tutmak arzusundayım biliyorsunuz bugün 23 Nisan ben de bir an önce gidip bayramımı doyasıya yaşamak istiyorum.”

Muhabir: Merve Us Acıoğlu