OSTİM tarafından yönetilmesine ilişkin 15 Aralık 2023’te Özbekistan Hükümetince kararı alınan ve planlama çalışmaları başlayan Özbek-Türk Organize Sanayi Bölgesi, OSTİM ve Özbekistan Cumhuriyeti Yatırım, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı arasında imzalanan Yatırım Sözleşmesi ile resmiyet kazandı.

TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleşen formda sözleşmeyi, OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın ve Özbekistan Cumhuriyeti Yatırım, Sanayi ve Ticaret Bakanı Kudratov Laziz Shavkatovich imzaladı. İmza törenine, OSTİM OSB Başkanvekili Sıtkı Öztuna, OSTİM OSB Bölge Müdürü Adem Arıcı, OSTİM Global Özbekistan Direktörü Jamshid Khidoyatov, OSTİM OSB Dış Ticaret Koordinatörü Esma Akyüz, İş ve İnşaat Makineleri Kümelenmesi (İŞİM) Koordinatörü Fevzi Gökalp eşlik etti.

Türkiye-Özbekistan İş Forumu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Özbekistan Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi ve Maliye Bakanı Jamshid Kuchkarov, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dovran Vakhabov, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Üyesi Reha Denemeç'in katılımıyla gerçekleştirildi.

Muhabir: Cemil Cahit SARAÇOĞLU