Siyaset

Ömer Fethi Gürer: Gıda güvenliği için acil önlemler alınmalı

CHP Niğde Milletvekili Üyesi Ömer Fethi Gürer, gıda güvenliği sorunlarını TBMM gündemine taşıdı.

CHP Niğde Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu'nda gıda güvenliği sorunlarına dikkat çekti.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün 1979 yılında 16 Ekim’i "Dünya Gıda Günü" olarak ilan ettiğini hatırlatan Gürer, dünya nüfusunun 8 milyarı geçtiğini ve 1 milyar insanın açlık çektiğini belirtti. Gürer, "Gıdasız kalmamak için tarımı doğru yönetmeliyiz" diyerek tarımın stratejik önemine dikkat çekti.

HİLELİ VE TAKLİT ÜRÜNLERE KARŞI SERT ÖNLEMLER

Türkiye’de gıda güvenliği konusundaki mevcut sorunlara değinen Gürer, hileli, taklit ve tağşiş ürünlerin piyasaya sürülmesine karşı sert önlemler alınması gerektiğini vurguladı. Gürer, ekonomik krizin etkisiyle kontrol dışı üretimin arttığını belirterek  "Ne yediğimizi ne içtiğimizi bilmiyoruz. İşini doğru yapan esnafa saygı duyuyorum, ancak azınlık da olsa sahtekârların varlığını unutmamalıyız" ifadesini kullandı. 

BELEDİYELERE GIDA DENETİMİ YETKİSİ GERİ VERİLMELİ

 Gürer, gıda sahtekârlıklarının insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekerek, "Gıdayla ilgili yapılan sahtekârlıkların sağlığımıza doğrudan etkisi olduğu unutulmamalıdır. İnsan sağlığı için gıdaya gereken önem verilmelidir"dedi. 

SAĞLIKLI NESİLLER İÇİN GIDA GÜVENLİĞİ VURGUSU

Gıda güvenliğinin sağlıklı nesillerin yetişebilmesi için kritik bir öneme sahip olduğunu söyleyen Fethi  Gürer, toplum sağlığının korunabilmesi için gerekli önlemlerin ivedilikle alınması gerektiğini ifade etti. Gürer, gıda sahtekârlıklarına karşı daha sıkı denetimlerin uygulanması gerektiğini belirterek, konunun öneminin altını çizdi.