Galatasaray, Süper Lig’in 28’inci haftasında sahasında konuk ettiği Antalyaspor’u 4-0 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk açıklamalarda bulundu. Dünya Tıp Günü’nü kutlayarak sözlerine başlayan Okan Buruk, “Maç öncesi iyi oynayıp kazanmaktı amacımız. Bu morale çok ihtiyacımız vardı. Hem iyi oyun hem skor biz önemli bir psikolojik katkı verecekti. Bu maç bittiğinde rakibimizle olan puan farkını 10'a çıkarmak, rakibimiz üzerinde oynayacakları maç öncesinde baskıyı kurmak önemli olacaktı. Maça iyi başlamadık. Rakibimizi 3'lü savunmada beklemiyorduk. İlk gol sonra oyuna daha çok adapte olduk. Daha öz güvenli oynadık. Oyunu önde oynadık. İlk yarıyı önemli skor avantajıyla bitirdik. İkinci yarı kendi istediğimiz gibi oynadık. Bizi desteklemeye gelen taraftarımızla birlikte güzel bir gece yaşadık. Psikolojik anlamda bu galibiyet bizim için önemliydi. Oyuncularıma teşekkür ederim, bu isteği ortaya koydular. Havalar ısınmaya başladı. Mayıs ayı yaklaşıyor. Bu anlamda oyuncularımızın performansı yukarı gidecektir diye düşünüyoruz. Zor bir fikstür bizi bekliyor. Biz hep bunu yukarıya çekmeye çalışıyoruz. Bir yandan da aşağıya çekmeyen çalışanlar da var. Maç öncesinde oyuncularıma, 'Sizden galibiyet bekleyeni, hayatlarını sizin galibiyetiniz üzerine mutlu bir şekilde sürdürmek isteyen var. Onlara karşı sorumluluğumuz var. Bunu doğru bir şekilde yerine getirmemiz gerekiyor' dedim. Her maç farklı bir hikaye. Psikolojik anlamda yükseldiğimiz, öz güvenimizin arttığı bir maç oldu" diye konuştu.

‘GALATASARAY’I KARIŞTIRMAK İÇİN ÇOK FAZLA ŞEYİN YAPILDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM’

Takım olarak birliktelik içinde olduklarına değinen Buruk, “İçeride bir birlikteliğimiz var zaten. Yöneticilerimiz bizle yaşıyorlar. Burada başarılı olmamız için maddi ve manevi olarak yardımcı oluyorlar. Başkanımız da aynı şekilde. Burada bir aradayız. Oyuncularımızla enerjimiz çok yüksek. Tabii ki futbolun içerisinde kötü sonuçlar var. Eleştiriyi hak ettiğimiz yerler de olabilir. Nasıl övgü varsa eleştiri de olacak. Buna hiçbir şey demiyorum. Takım üzerindeki negatifi havayı kaldırmak gerekiyor. Bu da benim işim. 2,5 senedir ben bunu yaşıyorum. 14 maç kazandık, 15’inci maç Konya’da kaybettik yine sosyal medyada istifa dendi. Geçen sene Sparta Prag maçı yine aynı şeyleri yaşadık. Bir şekilde bence Galatasaray’ı aşağıya çekmek için de yapılıyor. Bunu kendi içimizde eleştiri olarak yapan da var, aşağıya çekmek için yapan da var. Her şey göründüğü gibi değil. Görünmeyen yerlerde de çok fazla şey yapıldığını düşünüyorum. Saha dışında birçok şeyin yapıldığını düşünüyorum. Sadece gördüğümüz, duyduğumuz şeylerin olduğunu düşünmüyorum. Sosyal medyada yapılan şeyler de bunların ölçüsü. Gerçek olmayan hesaplar üzerinden de yapılmaya çalışılıyor. Galatasaray’ı karıştırmak için çok fazla şeyin yapıldığını düşünüyorum. Futbolun içinde bu var. Bunları göğüslemek zorundayız. Güçlü olmamız gerekiyor. Bu gücü de her zaman göstermeye çalışıyoruz. Hiçbir şeyden etkilenmeden sadece sahaya odaklanmamız gerekiyor. Geçen sene de bu bize başarı getirmişti. Bu sene de aynı şekilde şampiyonluğu getireceğine umut ediyorum” dedi.

Victor Osimhen ile devre arasında konuştuğunu söyleyen Okan Buruk, “Osimhen ile devre arasında konuştum. 15-20 dakika daha oynatacağımı, bu süre içerisinde dikkatli olmasını konuşmuştuk. Devamında da değişlikleri yaptık” diye konuştu.

'GENÇ BİR HAKEME GÖRE İYİ BİR PERFORMANSTI’

Karşılaşmanın hakemi Ozan Ergün’ün iyi bir maç yönettiğini ifade eden tecrübeli teknik adam, sözlerine şöyle devam etti:

“Saha dışıyla ilgili en ufak konuşmamızda da cezanın bizi beklediğini biliyorum. Buna da dikkat etmem gerekiyor. Fenerbahçe maçı sonrası hiçbir şekilde ceza alabilecek, çok demokratik bir konuşma yaptım. Hiçbir şey olmadan 1 maçlık ceza aldım. Bununla ilgili tabii ki tahkime gittik. Hakkımı arayacağım. Çünkü ben hakemi beğenebilirim veya beğenmem. Buna kimse karar veremez. Bugün hakem çok iyi bir maç yönetti. Oyun içerisinde kaldı. Genç bir hakem. Çok tecrübesi de yoktu ama bugünkü performansına baktığımızda oyunu oynatmaya çalıştı. Doğru kararlar verdi. Genç bir hakeme göre iyi bir performanstı. Geçen hafta da aynı şekilde Alanyaspor maçında da hakemin performansı iyiydi. Genç hakemlerin burada cesur kararlar verebilmesi bizim için önemli. Türk hakemlerinin gelişimi için de bence buna açık olmamız gerekiyor.”

‘TÜRK FUTBOLUNA YAKIŞIR BİR DERBİ OLMASINI DİLİYORUM’

Beşiktaş derbisi hakkında da açıklamalarda bulunan Okan Buruk, “Beşiktaş hep zor, yine zor olacak. Geçen sene orada kazanmıştık. Amacımız yine kazanmak. Beşiktaş'ın, yeni hocasıyla birlikte yükselen bir performansı var. Onların, bizim oyuncularımız milli takıma gidecek. Güzel bir maç olacak. Türk futboluna yakışır bir derbi olmasını diliyorum. İki takımın da kazanmayı öne koyacağı bir maç olacak. Oyun olarak iyi bir derbi olacağını düşünüyorum. Güzel bir statta, zeminde oynamak, iyi bir karşı oynamak bizim için de her zaman çok büyük motivasyon oluyor. Bu motivasyonu oyuncularımıza vereceğiz. Aynı şekilde kupada Fenerbahçe'ye karşı da. Burada kendi açımdan daha rahat edebileceğim yer kupa maçı sonrası BAY haftamız. O yüzden kupa maçında da bütün enerjimizle sahada olacağız. İki maç da çok önemli. İki önemli deplasman. İkisinde de kazanmak için sahada olacağız” diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: DHA