Yok yok olmuyor… Ağzıyla kuş tutsa bile yine kimseye yaranamıyor.

Bir sevemedik Şenol Güneş Hocayı.

Futbolda tarihimizin en büyük başarısı olan Dünya 3'cülüğünü 2002'de bize kazandıran, aynı yıl UEFA tarafından yılın teknik direktörü olarak seçilen kim? Tabi ki Şenol Güneş…

Türk Milli takımının tarihindeki en yüksek sıralaması olan Dünya 7'ciliğine çıkartan, FİFA Konfederasyonlar Kupasında (2003) üçüncülük elde eden, 7 maçla en çok FİFA Dünya Kupası finallerinde sahada takımının başında çıkan, 4 galibiyetle FIFA Dünya Kupası finallerinde en çok galibiyeti alan tek teknik direktör kim? Yine Şenol Güneş…

Trabzonspor ile özdeşleşmiş biri ama en büyük başarıyı Beşiktaş'ta yakaladı. Kara kartalları iki kez üst üstte şampiyon yapması bir tarafa iki yıl Şampiyonlar Ligi performansı gerçekten muhteşemdi. Devler ligi grup aşamasında Türk takımları arasında en çok gol atan takım (6 maçta 11 gol), en az gol yiyen (6 maçta 5 gol) üst üstte en çok galip gelen 3 maç), bir üst tura çıkmayı grup maçları bitmeden garantileyen (4.maç), bir üst tura lider çıkmayı maçlar bitmeden garantileyen (5. Maç) Şenol Güneş'in teknik patronluğundaki Beşiktaş oldu.

Pandemi ile iç içe geçen Euro 2020 grup elemelerindeki muhteşem Fransa maçlarıyla dikkat çeken, 7 galibiyet ile 2 beraberliğe karşın alınan tek yenilgi (İzlanda)Türk milli takımının başında yine Şenol Güneş hoca vardı. Finallerin kötü sonla bitmesi belki de bu başarı öyküsünün en zayıf noktasıydı ama tüm suçu burada teknik direktöre yüklemek gerçekten büyük haksızlık.

Düşünün bir kere Euro 2020 öncesi yani Mart ayının son günlerinde Katar 2022 Avrupa Kıtası elemelerine muhteşem bir başlangıç yaparken o öve öve yerlere göklere sığdıramadığımız 'Bizim Çocuklar'ın başında da Şenol Güneş vardı.

Hani milli takımımızın Hollanda'yı 4-2 ve Norveç'i de deplasman 3-0 yenerek FIFA Dünya Kupası elemelerine en iyi ve en gollü başlangıcı yaparak tarihe geçmişti ya onları da yapan da Şenol Güneş ve seçtiği futbolculardı.

Ama gelin görün ki Şenol Güneş biraz tökezleyince, o gömdükleri savaş baltaları bir anda ortaya çıkıyor ve sonunun nereye varacağını hesaplamadan vurdukça vurdular.

Sonunda muratlarına erdiler ve Şenol Güneş Milli takımdan ayrıldı.

Sevgisiz bir toplum olduk, Allah sonumuzu hayretsin.

Kendi öz evlatlarına kötü günde sahip çıkmayan bir toplum olmaktan gerçekten çok sıkıldık.