Muhammed Ali YAHŞİ

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 10’uncu haftasında Nesibe Aydın GSK, Hatay Büyükşehir Belediyespor(BŞB) ile TOBB ETÜ salonunda karşılaştı. Mücadeleyi Nesibe Aydın 98-68’lik skorla kazanarak puanını 13’e yükseltirken Hatay BŞB 9 puanda kaldı. Maçın en skoreri 31 sayı ile Nesibe Aydın’dan Emma Cannon oldu. Hatay BŞB’den Katrina Pardee ise takımına 23 sayı ile katkı sağladı.

Karşılıklı basketlerle ve pota altı mücadelelerinin yoğun olduğu  ilk çeyrek 22-21 Nesibe Aydın üstünlüğü ile tamamlandı. Bu çeyrekte Nesibe Aydın 4, Hatay ise 5 faul ile oynadı.  

İkinci çeyrekte pota altı savunmasını artıran Nesibe Aydın, rakibinin sayı bulmasını pota altı savunması ile engelledi. Hücumda da bulduğu isabetli şutlarla çeyrek sonunda başkent temsilcisi soyunma odasına 50-36’lık skorla gitti.

Üçüncü çeyrekte fark giderek açıldı. Savunmasındaki sertliği bozmayan Nesibe Aydın, rakibi Hatay’ı duş rakibini dış şutlara zorladı. Dış şutlarda da Hatay istediği verimi alamayınca üçüncü çeyrek 70-52 farkla bitti.

Son çeyrekte de üstün oyununu devam ettiren Nesibe Aydın, farkı 30’a çıkardı ve maçı 98-68’lik skorla kazandı.

Editör: Ezgi Bardakçı