Muhammed Ali YAHŞİ

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 13’üncü haftasında Nesibe Aydın GSK, Emlak Konur Spor Kulübü ile TOBB ETÜ salonunda karşılaştı. Mücadeleyi Nesibe Aydın 85-62’lik skorla kazanarak puanını 19’a yükselti ve 7. sırada yer aldı. Emlak Konut’ta aldığı 1 puan ile 19 puanla ligin 6. sırasına oturdu. Maçın en skoreri 23 sayı ile Nesibe Aydın’dan  Jessica Thomas oldu. Emlak Konut’tan Wiese Sydney  ise takımına 16 sayı ile katkı sağladı.

İlk çeyreğe Nesibe Aydın iyi başladı. Çeyrek başında 6-0’lık seri yakalayan başkent temsilcisi set boyunca sayılarla döndüğü hücumları iyi savunma ile destekleyerek ilk çeyreği 19-10 üstünlükle tamamladı.

İkinci çeyrekte de iyi savunmaya devam eden Nesibe Aydın, Emlak Konut’a kolay sayı şansı tanımadı. Hucümlarından da boş dönmeyen başkent ekibi soyunma odasına 38-28’lik skorla gitti.

Üçüncü çeyreğe Emlak Konut iyi başladı. İstanbul temsilcisi bulduğu peşpeşe üçlüklerle skoru 41-39’a getirince Nesibe Aydın’dsn mola geldi. Molanın ardından Nesibe Aydın ilk yarıdaki üstün oyununa döndü. Savunmadaki sertliği hücuma yansıtınan başkent temsilcisi  üçüncü çeyreği 60-45 önde tamamladı.

Son çeyrekte de oyunda üstünlüğünü sürdüren Nesibe Aydın farkın kapanmasına izin vermedi ve maçı 85-62 kazandı.

Editör: Ezgi Bardakçı