Muhammed Ali YAHŞİ

BOTAŞ Spor Kulübü tarafından Bu yıl 20’ncisi düzenlenen BOTAŞ CUP hazırlık turnuvası BOTAŞ, OGM Ormanspor, Çankaya Üniversitesi ve Nesibe Aydın GSK’nın kadın basketbol takımlarının karşılaşmalarına sahne oluyor. Turnuvanın ikinci günün Nesibe Aydın GSK - Çankaya Üniversitesi’nin karşılaşması ile başladı. Rakibini 24 sayılık farkla yenen Nesibe Aydın ikide iki yaparak turnuvaya namağlup devam ederken Çankaya Üniversitesi ise turnuvada ikinci mağlubiyetini alarak galibiyetsiz olarak son maçını bekliyor.

Maçın ilk periyodu iki takımının da dengeli oyunu karşılıklı basketlerli ile geçti ve ilk çeyrek 23-22 Çankaya Üniversitesi’nin üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci çeyrekte savunmayı daha iyi yapan Nesibe Aydın bulduğu şutları da değerlendirerek ikinci çeyreği 42-37’lik skorla önde tamamladı.

Üçüncü çeyrekte Nesibe Aydın kontrolü ele aldı. Bulduğu üçlüklerle farkı açan yeşil mavililer savunmadaki sertliği de devam ettirince çeyrek sonu skoru 67-54 oldu.

Son çeyrekte de takım oyunundan kopmayan Erman Okerman’ın öğrencileri farkı daha da açtı ve maçı 89-65’lik skorla tamamladı. Nesibe Aydın’ın ve maçın en skoreri 28 sayı ile kısa forvet Feride Şevval Akalan olurken, İlayda Güner 17 sayı kaydetti. Çankaya Üniversitesi’nden Gülse Uğur ve Melike Tuğba Oral 12’şer sayı ile takımlarına katkı sağladı.

 5 Eylül’de sonlanacak olan turnuvada Çankaya Üniversitesi, Ormansporla, BOTAŞ, Nesibe Aydın’la karşılaşacak ve gerçekleştirilecek ödül töreni ile sona edecek.

Editör: Ezgi Bardakçı