Neden Barınak Yok?

Sosyal medyada sıklıkla alevlenen bir konuya gelin hep beraber göz atalım: Barınaklar. Özellikle sokak köpeklerinin sıklıkla bölgede yaşayan insanlara saldırması gündeme geliyor değil mi? Madalyonun diğer tarafından baktığımızda ise kimseye zararı olmayan ve sadece o mahallede yaşayan ve gerçekten hastalıklı ruh haline sahip bireylerce zehirlenen dostlarımız var. Her iki yanıyla da oldukça korkunç bir senaryodan bahsediyoruz.

Bu konuda yapılması gereken şey ise oldukça açık: Sokak köpeklerinin huzur içinde yaşayabileceği barınaklar. Bu konuda hayvanseverleri seferberliğe davet ediyorum. Dilekçe hakkımızı kullanmalı ve belediyelerimizden yeni barınaklar yapmalarını isteyeceğiz. İş bu noktada elbette bitmiyor, beslenmeleri konusunda mama desteğinde bulunup dostlarımızın mutluluğunu denetleyeceğiz.

Gerçekten de benim sıklıkla şahit olduğum şey şu: Ya gerçekten kimseye zararı olmayan sokak köpeklerine hastalıklı ruh haline sahip bir komşunuz takıyor ya köpek gerçekten saldırgan ancak bir iki kişiyi tanıyıp sevdiği için o kitle korkan kitleyi anlamıyor ya da her şey yolunda gitse bile yanlış beslenme başta olmak üzere -örneğin çiğ gıdalar veriliyor- iç parazit veya saldırganlığı sokak köpeklerinin artıyor. Bunun tek çözümü ise hayvanseverlerin denetleyebilecekleri kadar yakında barınak kurmaktır.

Neden denetçilik diyorum? Geçen yıl kürekle barınakta katledilen dostlarımızı halen unutmadık. Bu yüzden oldu bittiye getirmece yok, onları kendi kaderlerine asla terk etmeyeceğiz. Bu konuda okuyucularımdan samimiyetle talebim hep birlikte kendi belediyelerimizde farkındalık yaratmaktır. Çevrenize anlatın, bir kişiden ne olur demeyin, emin olun bizlerle aynı şeyleri hisseden pek çok insan var. Bir talep yaratıp dikkat çekmemiz gerekiyor. Gerçekten yardımınızı istiyorum.

Seçimlerin yaklaştığı güzel Ankaramıza da talepleri yerine getirmek yakışır. Lütfen bu konuda eğer siz de aynı duyguları paylaşıyorsanız elinizi taşın altına koyun ve baskı yaratın. Daha fazla kimsenin incinmemesi için hep birlikte bunu çözmemiz gerektiğine inanıyorum...

Nasıl yapacağımıza gelirsek: Belediyenizi arayıp bir dilekçe yazmak istediğinizi söylüyorsunuz. Sonrasında barınak talebinizi dile getiriyorsunuz. Yani resmi bir makama gitmenize gerek kalmıyor bile. Ben başaracağımıza sonuna kadar inanıyorum.