Müziğe gönül verenlerin hayallerine dokunan Sincan Belediyesi Türk Musikisi Konservatuvarı’nda yeni eğitim yılı başladı. Yetenek sınavlarını başarıyla geçerek eğitim görmeye hak kazanan 39 öğrenci, 2024-2025 eğitim döneminin heyecanını yaşadı.

Müzik alanında profesyonel eğitim alma imkânı yakalayan 39 öğrenci 3 yıl boyunca Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı hocalarından müzik eğitimi alacak. 

Öğrencilerin müzik tutkusunu verdiği eğitimle akademik alana taşıyan Türk Musikisi Konservatuvarında hem teorik dersler hem de branş dersleri yer alıyor. Böylelikle öğrenciler müzik alanında bilgi ve becerisini geliştiriyor.

Ses eğitimi, Keman, Kanun, Ud, Ney ve Vurmalı Sazlar alanlarında branşlaşacak olan öğrenciler; Türk müziği solfej ve diktesi, Türk müziği usulleri, Türk müziği nazariyatı, Ney, ud, kanun, keman ve geleneksel vurmalı sazlar, Ses eğitiminin (koro) yanı sıra Türk Müziği Formları, Türk Müziği Eser Analizi, Türk Müziği Kültürü, Stüdyo ve Ses Kayıt Teknikleri dersleri de alacak.

Kaynak: Bülten