Genel

Motosiklet de 6 ay ve 6 bin Kilometre Şartına Dahil Edildi

İkinci el araçların, satışına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapıldı. Artık motosikletler de 6 ay 6 bin kilometre şartına tabi olacak. Karar 1 Temmuz 2024 tarihine kadar geçerli olacak.

Ticaret Bakanlığı’nca ikinci el motorlu kara taşıtlarının ticareti hakkında yönetmelikte değişiklik yapıldı. Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre; ikinci el taşıt satışında uygulanan 6 ay ve 6 bin kilometre sınırlamasına motosiklet de dahil edildi. Kararla, sıfır satın alınan motosikletler 6 ay ve 6 bin kilometre kullanılmadan satışa çıkarılamayacak. Karar, 1 Temmuz 2024 tarihine kadar geçerli olacak. Ticaret Bakanlığı bu tarihi uzatabilecek.

STOKCULARA CEZA

Ticaret Bakanlığı, yönetmelikle ilgili denetimlere ilişkin bilgileri paylaştı. Otomotiv piyasasında arz ve talebin dengelendiğini ve vatandaşlarımızın sıfır ve ikinci el araca ulaşmasının kolaylaştığını vurguladı.

Stokçuluk yaptıkları gerekçesiyle motosiklet ticareti yapan 4 işletmeye Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu eliyle yaklaşık 18 Milyon Türk Lirası idari para cezası uygulandı.

Bununla birlikte, sıfırından daha pahalıya ikinci el motosiklet satan 34 işletmeye yaklaşık 3 Milyon Türk Lirası idari para cezası uygulandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada; “Ticaret Bakanlığı olarak otomobil ve arazi taşıtları konusunda sağlanan fiyat istikrarının ve piyasa dengesinin motosikletler konusunda da sağlanmasını yönelik çalışmalarımız titizlikle sürdürülecek ve gerek görülmesi halinde ilave tedbirler hemen alınacaktır” denildi.  

Fotoğraf: AA