31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimlere sayılı günler kaldı. 60 milyondan fazla vatandaşın sandık başına gideceği Türkiye’de, gözler belli noktalara çevrildi. Bunlardan biri de başa baş bir yarışın geçeceğinin düşünüldüğü Mamak. 500 bine yakın seçmenin bulunduğu Mamak ilçesinde 21 aday başkanlık koltuğu için yarışacak. 2019 seçimlerinde AK Parti adayı ile CHP adayı arasında bulunan 3 puanlık farkın bu seçimde kapanması ihtimaline kesin gözüyle bakılıyor. Kodar Araştırma Şirketi’nin yayımladığı son verilere göre; ibrenin CHP’nin adayı Veli Gündüz Şahin’den yana döndüğünü gösteriyor. Cumhur İttifakı adayı Asım Balcı'nın en yüksek oy oranı yüzde 40 iken, CHP'nin adayı Veli Gündüz Şahin'in en yüksek oy oranı yüzde 46 olduğu görülüyor.

Ayrıca Mamak özelinde Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ilişkin de seçmenin tutumuna yer veriliyor. Buna göre Cumhur İttifakı adayı Turgut Altınok’un oy oranı yüzde 39,3 olurken, CHP adayı Mansur Yavaş’ın yüzde 48,5 oranında oy aldığı görülüyor.

Araştırmacı yazar Güner Dinçaslan Polatlı'da öğrencilerle buluştu Araştırmacı yazar Güner Dinçaslan Polatlı'da öğrencilerle buluştu

Muhabir: Merve US ACIOĞLU