26 Ağustos 2024’te alınan grev oylaması kararının ardından 12 Eylül 2024 tarihinde sandıklar kuruldu. İŞKUR öncülüğünde gerçekleşen oylamada demokratik haklarını kullanan Mamak Belediyesi işçileri, 388 Evet oyuna karşı, 625 Hayır oyuyla “greve hayır” dedi. Bu sonuç sendikanın çalışanlarla aynı safta durmadığının açık bir kanıtıdır. İşçinin emeğini her şeyin üstünde tutan Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, belediye çalışanlarının yaşam standartlarını iyileştirmek ve Mamak’a en iyi şekilde hizmet etmek için her zaman olduğu gibi var gücüyle çalışmaktadır.

HAK-İŞ sendikasına bağlı HİZMET-İŞ sendikasıyla yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonucunda, işçilerimizin enflasyon baskısı altında ezilmemesi için maaşlarına yıl bazında %50’nin üzerinde zam ve işçi ikramiyelerini de 14 günden 52 güne çıkaran bir teklif sunduk. Ne yazık ki Belediyemizin içinde bulunduğu mevcut ekonomik koşullara rağmen, çalışanlarımız için gösterdiğimiz çabalar, sendikanın siyasi hesaplar içinde, gerçeklikten uzak ve uzlaşmaz tavırları neticesinde sonuçsuz kalmıştır.

Mamak Belediyesi Personel Limitet Şirketi çalışanlarını temsil eden HAK-İŞ’ e bağlı HİZMET-İŞ sendikasıyla 4 ayı aşkın yapılan toplu iş sözleşmesi müzakereleri sonucunda çalışanlarımızın özlük haklarını korumaya özen göstererek dengeli bir çözüm arayışında bulunma çabamız sonuçsuz kalmıştır.

Sendika hakem heyetine gidecek ve son kararı hakem heyeti verecek.

Kaynak: Bülten