Ankara

Mamak'ta çocukların güvenliği için işbirliği

Mamak Kaymakamlığı, çocukların eğitim süreçlerinin güvenliğine ilişkin koruyucu tedbirlerin artırılması ve kurumlar arası işbirliğinin güçlendirilmesi ile ilgili program organize edildi. Okul ve çevresinin güvenli hale getirilmesi amacıyla yapılan toplantılarda görüş alışverişinde bulunuldu.

Necmettin Erbakan Kongre Merkezi’nde çocukların eğitim süreçlerinin güvenliğine ilişkin koruyucu tedbirlerin artırılması ve kurumlar arası işbirliğinin güçlendirilmesi amacıyla toplantı düzenlendi. Toplantıya Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Mamak Belediyesi, Mamak İlçe Emniyet Müdürlüğü, Mamak Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü ve Mamak Jandarma Komutanlığı’ndan temsilciler katıldı. Mamak Kaymakamlığı tarafından organize edilen etkinlikte, Mamak Belediyesini temsilen Başkan Yardımcısı Sibel Emre ve Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Hüseyin Aydın da yer aldı. Toplantıda, çocukların güvenliğini artırmak amacıyla alınacak tedbirler ve kurumlar arası işbirliği konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

OKUL VE ÇEVRESİ GÜVENLİ HALE GETİRİLECEK

Toplantıda okul ve çevresinde yaya geçidi, trafik lambaları, okul içindeki oturma bankları gibi fiziki eksikliklerin ilgili kurumlarca giderilmesinin yanı sıra, şiddet, istismar ve uyuşturucu gibi tehlikeler hakkında da sunumlar yapıldı. Rehber öğretmenlerin bu gibi durumlarda izlemesi gereken prosedür, çocuklara nasıl yaklaşılması gerektiği ve kurumlar arası iletişim vurgusu yapılan toplantıda, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Mamak Belediyesi, Mamak İlçe Emniyet Müdürlüğü, Mamak Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü ve Mamak Jandarma Komutanlığından temsilciler yer aldı. 

“ÜSTLENMEMİZ GEREKEN SORUMLULU UNUTMAMALIYIZ”

Mamak Belediyesi Başkan Yardımcısı Sibel Emre ve Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Hüseyin Aydın toplantıya katıldı. Sibel Emre, Diyarbakır’da öldürülen Narin Güran’ı hatırlatarak, “Ne yazık ki geçtiğimiz günlerde Narin’in trajik ölümü hepimizi derinden sarstı. Narin’in ve benzer acı olaylar yaşayan çocuklarımızın anısına, bir toplum olarak üstlenmemiz gereken sorumluluğu unutmamalıyız. Bir çocuğun canına kıyılması, tüm toplumu sarsmalı ve bu tür olayların tekrarlanmaması adına daha güçlü önlemler almamızı sağlamalıdır. Her bir çocuğumuzun hayatı, geleceği, güvenliği bizim ortak sorumluğumuzdadır. Narin ve tüm kaybettiğimiz çocuklarımız için mücadele etmeye devam edeceğiz. Mamak Belediyesi olarak, bu konuda her zaman gerekli desteği sağlamaya hazırız. Eğitim kurumlarımız, emniyet birimlerimiz ve diğer paydaşlarımızla işbirliği içinde, çocuklarımızın güvenliği için elimizden gelenin en iyisini yapacağız” diye konuştu.