Mamak İnşaat Müteahhitleri Derneği, 2015 yılından günümüze kadar Ankara’nın Mamak ilçesindeki konut satışlarını araştırdı. Ankara Ticaret Odası Meclis Üyesi ve Mamak İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİMDER) Başkanı Hamza Can, Mamak’ın yakın bir geçmişe kadar gecekondularla dolu olduğunu, çöplüğüyle anıldığını belirterek, “Belediyelerimizin şehirleşme planları, müteahhitlerimizin özverili çalışmaları neticesinde Mamak insanlarımızın tercih ettiği modern bir ilçe oldu. Son 9 yılda Mamak’ta 160 bin 822 konut satışı gerçekleşmiştir. Bu rekor bir satıştır” dedi.

Mamak’ta 2015 yılında yıllık 11 bin civarında olan konut satışının günümüzde 15 bin rakamını aştığını belirten Ankara Ticaret Odası Meclis Üyesi Hamza Can, “Aylık bazda baktığımızda da satışların dengeli dağıldığını görüyoruz. Her ay düzenli konut alımları gerçekleşmektedir” diye konuştu.

METRO HATLARI BİR AN ÖNCE YAPILMALIDIR

Mamak’ın kendini yenilediğini, modern markalı konutlar üretilmeye başlandığını bunun sonucunda ilçenin cazibe merkezi haline geldiğini aktaran MİMDER Başkanı Hamza Can, “Nüfusu 1 milyona doğru giden ilçemizin şimdi en önemli ihtiyacı ana hatlar üzerinde yapılması gereken metro hatlarıdır. Planlanan metro hatları için bir an önce kazma vurulmalıdır. Ulaşım ve trafik sorununu çözdüğümüzde Mamak aynı zamanda ticaret merkezi de olacaktır” ifadelerini kullandı.

YENİ KONUT PROJELERİ İÇİN ARSA ÜRETİLMELİ

İnşaat maliyetlerinin son yıllarda aşırı derecede arttığını, arsa paylarının yükseldiğini bunun sonucunda da ucuz konuta erişimin zorlaştığını kaydeden Hamza Can, “Başarılı çalışmalar yapan yerel yönetimler ilçemizin cazibesinin artması için arsa üretmelidir. Bu sıkıntının aşılması durumunda konuta erişim sıkıntısı da ortadan kalkacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Başkent